SUV lub inne 4WD 10-13 tyś

17 Maj 2015, 19:01

Witam, zacznę od tego że szukam następcy dla mojej Laguny 2. Tak więc od nastepcy oczekuję podobnie komfortu z jazdy, wygodnego wnętrza, obowiązkowo klimatyzacji i jako dodatkowy atut 4x4. Samochodem będe sie poruszał po miejscu na codzień, nie rzadko bedę musiał ciągnąć przyczepę którą chciałbym sie swobodnie poruszać po placu (nie utwardzonym) w firmie przez co szukam również czegoś pokroju suv. Zdarzy się również jechać z przyczepka w dalszą trasę i tutaj nie chciałbym żeby zjadły mnie koszty transportu. Duże silniki benzynowe wchodzą w grę jedynie z gazem, natomiast diesle tylko takie które nie słyną z awaryjności i ogromnych kosztów eksploatacji.
Moje zainteresowanie wzbudził m.in. ML 320 z gazem, A6 c5 tylko z jakim silnikiem? hyundai santa fe oraz freelander. Co o tym wszystkim myślicie? Pozdrawiam
młody937
Początkujący

17 Maj 2015, 19:35

ML za 13k to raczej będzie niezły złomek. Ja bym się zastanowił nad starszą wersją A6 czyli C4 z silnikiem diesla 2.5 TDI. :ok: Wiem, wiem starsze ale jest lepsze niż jej następca.. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

18 Maj 2015, 21:47

ML z poczatku produkcji będzie problemem do 13tyś? Wydawało mi sie że tak chodzą ;) A6 c4 odpada, za duży kant a z c5 chyba jedynie jakiś większy silnik benzynowy z gazem. Z tego co słyszałem 2.8 średnio polecany jest. Wypowie się ktoś na temat santa fe albo land rovera?

Znalazłem jeszcze propozycję forestera 2.0 i przyznam że nie wiele wiem o tych autach/
młody937
Początkujący

19 Maj 2015, 18:42

MLki są tanie bo sprawiają sporo problemów blacharskich i elektrycznych/elektronicznych w bogatszych wersjach jak to Mercedesy z tamtych lat

Forester ma świetny napęd 4x4 bijący nawet quattro i trwały silnik 2,0 bokser, który trochę złopie więc LPG wskazane. Ceny części są wysokie ale auto trwałe.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

20 Maj 2015, 19:25

Powiedzcie mi jak najwięcej o A6 c5 jaki silnik najlepiej szukać? Tiptronic dobry czy zły? Pozdrawiam
młody937
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Moto Sport & Tuning Show 2015 / relacja
    Pierwsze Targi Pojazdów Sportowych i Tuningu – Moto Sport & Tuning Show odbyły się w miniony weekend w Warszawie. Było to jedyne takie wydarzenie w Warszawie, gdzie można było zobaczyć samochody sportowe ...