SUV do 60 tys. zł z LPG lub pod LPG

27 Sty 2025, 12:54

Ale przecież o tym napisałem na samym początku. Skoro nie chodzi o osiągi, to... zaproponowałem alternatywę. ;). Sam kiedyś rozważałem HR-V, ale zależało mi na nieco lepszym przyspieszeniu 8). Dokonałem gwałtu na własnej naturze i wylicytowałem passerati z USA 2.5 MPI 172KM (rocznik 2013 miał mniejsze znaczenie, a przebieg 80tkm kluczowe). Jednak natury nie da się oszukać, więc niedawno włączyłem do osobistej floty Hondę Crosstour, którą wylicytowałem w lecie i tu już osiągi są więcej niż zadowalające :twisted: I rocznik też aż 2015, ale przebieg 75tkm, więc... dotarty. Wiry w baku, więc LPG za chwilę.
A przywołany przeze mnie HR-V ma pancerny silnik 1.8 143KM, który wg Amerykanów wytrzyma min. 200-300 tys. mil, a odpowiednio serwisowany bez problemu przejedzie 500tm. Skrzynię CVT obliczają na ok. 200 tys. mil. (czyli 320 tys. km).
Kizashi
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Toyota FT-86 Concept
    Po ponad roku domysłów i plotek, na Tokyo Motor Show 2009 Toyota pokazała coupe FT-86 Concept, opracowane we współpracy z Subaru. Spadkobierca tylnonapędowej legendy driftu – Corolli AE86 – otrzymał ...