REKLAMA
Witam,
Potrzebuje porady odnośnie zakupu auta używanego 4x4 (AWD).
Pokonuje jednym autem do 10-15 000 km/rok więc może być benzyna.
Obecnie mam Toledo i Astrę (która idzie pod młotek).
Przymierzałem się już do Rav4, Grand Vitary, Outlandera i Santa Fe. Honda CRV tez się może trafi w tej cenie ale jest najdroższa w tym zestawieniu.
Te auta nam z zoną się podobają i cena używanych 2-3 latków jest w granicach 50-70 000.
Będzie to nasza 1-sza terenówka więc mamy poważny dylemat. Na forach są skrajnie różne opinie. Z uwagi na swój wzrost (prawie 190) w Toyocie i Suzuki po przesunięciu przednich foteli na tyle pozostaje b.mało miejsca. W grę wchodzi tylko wersja amerykańska Rav-ki. Outlander, Toyota i Honda mają dodatkowo przesuwaną tylną kanapę. Najwięcej miejsca mamy w Hyundai-u.
Dodatkowym atutem Outlandera i Santa Fe jest 3-rząd siedzeń. Mozna dodatkowo zabrać rodziców na wycieczkę za miasto oczywiście nie z tyłu).
Jednym z wariantów jest zakup Suzuki Grand Vitary 2.7 V6 za 45-50 000,- zł i przetestowanie użytkowania takiego auta na co dzień. Może po roku zmiana na większe lub inne ? Żona ciągle mówi o minivanie choć ja zawsze marzyłem o terenówce. Swego czasu miałem UAZ-a i cieszyłem jak dziecko dwa razy! Jak go kupowałem i jak go sprzedawałem !
Ciekaw jestem waszych doświadczeń z tymi autami. Ja zastanawiam się już od roku i trochę inaczej to wyglądało przy $ za 2,2 zł.