06 Gru 2010, 21:29
Gelenda..najbardziej konserwatywny ze wszystkich aut ze srebrną gwiazdą na czele. Nie miałem nigdy okazji jeździć G-klass, nie ma wątpliwości, że to terenówka z krwi i kości(podobnie jak Patrol), ale jest pewien problem. Podejrzewam, że nawet nóweczka z salonu nie spodobałaby się mojej żonie. Za te pieniądze myślę, że dostałbym auto z 1995r, którego wnętrze porównywalnie z M-ką nie wypada atrakcyjnie(chyba, że porównalibyśmy rocznik 2000 w górę, wtedy nie miałbym żadnych wątpliwości i zakupiłbym G-klass, lecz nie mogę narazie sobie na to pozwolić..)
Oczywiście biorę pod uwagę to, że auto typu SUV czy duża terenówka nie będzie palić 10l benzyna na 100km. Zasada jest prosta, jeżeli miałoby to być auto z silnikiem powyżej 3000cm3 wybiorę benzynę i przerobię ją na gaz LPG. Silnik wysokoprężny powyżej 3000cm3 nie wchodzi w rachubę.
Auto przeznaczone nie tylko do jazdy po mieście i do dojazdu żony do pracy, ale również na działkę, którą zakupiliśmy. Dojazd na nią może nie jest tragiczny, ale dla mieszczucha typu Yaris wręcz niewykonalny, dlatego szukam SUV lub Terenówkę, która również będzie można caś przewieść i zaczepić przyczepę na hak.
Suzuki Grand Vitara, szczerze mówiąc zbytnio mi się nie podoba, bez obrazy. Wolałbym od niej Pajero III generacji, o którym wspominałeś.
Kia Sorento-odpada, nie jestem wielbicielem aut z Korei. Poprostu mi się nie podobają.
Jeep Grand Cherokee-myślę, że mam zbyt mało środków, aby zakupić auto w bardzo dobrym stanie jeżeli chodzi o ten rocznik. Podejrzewam, że Jeep ma bardzo duży apetyt na paliwko, acz kolwiek ciekawa propozycja. Dość ciekawe auto, szczególnie w wersji SRT-8.. Mimo, że świerzszy wolę MLa.
~44mt
[ Dodano: 6 Grudzień 2010, 20:43 ]
Nissan Murano, ciekawe auto o dość futurystycznym wyglądzie, co za tym idzie dosyć rzadkie. Mocny silnik 3,5 V6(234KM), plastiki wydają się troszke tandetne, auto typowo wyprodukowane na rynek amerykański. Zupełnie o nim zapomniałem i nie przeglądałem związanych z nim ogłoszeń. Ale jak narazie chyba nikt mnie nie przekonał do innego auta niż M-klass, chyba, że..
Co myślicie o Toyocie Land Cruiser?
BMW E39 530dA Touring 193KM 2002r (był)
Rover 75 2.0CDT 116KM 2000r (był)