SUV od Ferrari juz w 2010!

10 Sty 2008, 22:58

Jakiś czas temu pojawiły się informacje o tym, że włoska stajnia z Maranello zamierza wejść w lukratywny segment samochodów sportowo-rekreacyjnych. Pomimo różnych skrajnych komentarzy, jakie wywołały poprzednie wizualizacje, Ferrari prawdopodobnie zdecyduje się na ten krok.

Praktyczne i obszerne wnętrze, wzorowe właściwości jezdne i klasycznie brzmiący silnik mają pozwolić na dotarcie do nowej grupy docelowej. Nadwozie SUV`a Ferrari będzie długie na pięć metrów, natomiast jego szerokość będzie wynosić coś w okolicach dwóch metrów. W jego wnętrzu będzie mogło podróżować pięć osób.

Podczas gdy styliści będą pracować nad upiększeniem samochodu (prezentowane zdjęcia nie są oficjalne), inżynierowie będą się starać nie zepsuć reputacji marki. Co trafi pod maskę auta, jeszcze nie zostało do końca ustalone, ale wiadomo już że będzie to na pewno któraś jednostka z obecnej gamy modeli. Najtrudniejszym zadaniem będzie stworzenie układu przeniesienia napędu. Prawdopodobnie auto będzie napędzane na cztery koła, aczkolwiek Ferrari nie ma w najbliższych planach tworzenia nowatorskiej technologii w tej dziedzinie. Zapowiada się zatem, że zostanie ona zapożyczona od któregoś z koncernów.

[link do Onet wygasł]

PS: Zapowiada Sie Fantastyczna Walka
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rembrige

14 Sty 2008, 03:37

Ferrari chcą walczyć z Cayenne - cóż, jak to gdzieś już padło -> "kolejny konkurent? tym lepiej dla konsumenta"... ale trochę chyba szkoda sportowej twarzy firmy... SUV, to już nie to samo.. chociażby nie wiem jaki, ale ....
Zapraszam do odwiedzania bloga, na którym piszę.
anarchoman
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź

14 Lut 2008, 22:36

O nie!!!Nigdy bym się tego nie spodziewał!!!Ferrari było dla mnie zawsze wzorem sportowych samochodów,kojarzone z piekielnie czerwonym kolorem i rumakiem na masce poprostu z typowym sportowym wozem.A tu nagle wymyślili sobie,że będą SUV-a produkować.Miałem nadzieje,ze Ferrari nigdy nie będzie zależne od rynku i zwyczajnie będzie robić swoje,czyli okropnie szybkie sportowe samochody.Mam nadzieje ze szefostwo z Maranello zrezygnuje z tego pomysłu bo ta marka nie będzie już taka jak kiedyś...
stolarz1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Skoczów

14 Lut 2008, 22:43

CO?!
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

22 Lut 2008, 15:07

Fiat robi swoje :twisted: Jeszcze z 10-20 latek i może nam Lambo Ferrari i Porsche po jakimś Dostawczym zafundują :lol:
Croix

22 Lut 2008, 18:21

bardzo podobny do porsche cayenne
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

7-miejscowy SUV klasy premium - przegląd modeli
    Do przewiezienia większej liczby osób nie zawsze potrzebny jest minivan. Wystarczy praktyczny SUV z dodatkowym rzędem siedzeń. Modele klasy premium bardzo często oferują taką opcję, co w połączeniu z luksusowym wyposażeniem ...
    Toyota Camry - historia innowacji
    Toyota Camry, średniej wielkości sedan z napędem na przednie koła, należy – obok Corolli i Priusa – do najlepiej rozpoznawalnych modeli japońskiej firmy na całym świecie. W Stanach Zjednoczonych jest od wielu ...

24 Lut 2008, 12:43

fajny ale coś mi przypomina...
mati16
Nowicjusz

24 Lut 2008, 22:35

NAstepna wydziwiająca firma...może im się uda :)
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

25 Lut 2008, 00:29

SUV w Ferrari ... do czego to doszło ...
RadmaX
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Toruń

26 Lut 2008, 21:13

Bryann napisał(a):NAstepna wydziwiająca firma...może im się uda :)

Ja bym wolał żeby jednak im sie nie udało.Może gdy ten model okaże sie wielką klapa to przestaną wymyślać niewiadomo co i zajmą się tym co robią najlepiej czyli produkcją sportowych wozów :D
"Uważam,że Ferrari to miniaturowa wersja Boga"
stolarz1
Początkujący
Awatar użytkownika

26 Lut 2008, 21:35

stolarz1 napisał(a):
Bryann napisał(a):NAstepna wydziwiająca firma...może im się uda :)

Ja bym wolał żeby jednak im sie nie udało.Może gdy ten model okaże sie wielką klapa to przestaną wymyślać niewiadomo co i zajmą się tym co robią najlepiej czyli produkcją sportowych wozów :D

Ja tam prawdę mówiąc też bym chciał :)
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

27 Lut 2008, 16:47

to jest jakaś sciema
przecież to cayene przerobione na komputerze

poza tym nie chcial bym zeby ferrari bralo sie za takie wozidelka
przecież i tak wygrywa z porsche
niech robią to co potrafią czyli enzo f430 modena scalietti itd.
siwy
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław

09 Mar 2008, 16:13

haha dobre,ferrari robi duza konkurecje dla Cayen robiac tego suv'a :) hehe bedzie walka napewno porshe cos nowego walnie po wyjsciu tego ferrari,jeszcze jakby sie dolaczylo lamborghini ot jzu wogole ''wojna swiatow'' :D hehe,ale niejest zly projekt tego ferrari
bigboy
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 11
Miejscowość: Ratowice

09 Mar 2008, 16:30

Fajny jeśli cen bedzie podobna do porsche to zdobędzie zwolenników.
Chomik90
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łowicz
Prawo jazdy: 26 06 2008
Auto: BMW
Silnik: 2.0 d 136km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

09 Mar 2008, 16:45

No właśnie jeśli cena będzie porównywalna z Porsche to Ferrari straci swój prestiż i niedostępność bo bardzo wielu ludzi będzie stać na ten samochód,zamiast kupić BMW X5 albo Mercedesa ML kupią Ferrari...
"Uważam,że Ferrari to miniaturowa wersja Boga"
stolarz1
Początkujący
Awatar użytkownika