TrafficGauge - sposob na ominięcie korku:)

20 Mar 2008, 13:38

Jak poinformował karciarz.pl w USA został wprowadzony system TrafficGauge, który umożliwia użytkowników telefonów komórkowych sprawdzenie zagęszczenia ruchu drogowego na ulicach miast.

Informacje o korkach można uzyskać na dwa różne sposoby:

1. Połączenie się z Internetem i sprawdzenia informacji na mobilnej stronie internetowej TrafficGauge.
2. Wysłanie SMS-a z numerem miasta. W tym przypadku użytkownik otrzyma MMS-a zwrotnego z mapą, na której różnymi kolorami zaznaczone będzie większe lub mniejsze natężenie ruchu. Aby uzyskać szczegółowe informacje o konkretnym obszarze miasta należy wysłać jeszcze jedną wiadomość z numerem odpowiadającym danemu regionowi.

Ciekawy i funkcjonalny bajer, pytanie czy ludzie bedę z niego korzystać
exquip
Nowicjusz

20 Mar 2008, 16:52

Nie wiem jak to tam jest w USA. W Polsce być może też by się przydało, tylko znowu dyskusyjne jest jechanie samochodem i pisanie SMSa.

U siebie w mieście mniej więcej wiem gdzie i o jakich porach nie należy jeździć.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

20 Mar 2008, 20:44

Korzystać tam pewnie i będą. U nas zakazy komórkowe.....ale pomysł trzeba przyznać dobry :)
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

20 Mar 2008, 21:20

Ja mam od tego CB:P
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochody osobowe przekazane dla szkół samochodowych
    Renault Polska przekazało samochody szkołom samochodowym w Strzelcach Opolskich, Opolu i Gdańsku. Uczniowie będą korzystać z nich podczas zajęć praktycznych. Do Niepublicznej Szkoły Branżowej I Stopnia w Strzelcach Opolskich ...