Suv/sedan/kombi do 110 tys. (Leasing)

23 Gru 2021, 22:21

Cześć,
Poszukuję czegoś ciekawego do 110 tys.. Samochód będzie brany w leasing, więc wraz ze zmianami będzie to samochód na dłuższy okres (więc im nowsze, tym lepsze, a w dodatku dobrze gdyby pojeździł solidnie te 5 lat z kawałkiem). Myślałem o jakiejś Toyocie, Mazdzie, Hyundaiu. Głównie rozglądam się za SUVem (może być i mały SUV), ale nie odtrącam ciekawego Sedana czy Kombi. Przebieg to myślę będzie rocznie od 15 do 30k. Dobrze żeby to też nie była jakaś goła wersja, fajnie gdyby to był automat, ale nie odpuszczam całkowicie manuala.

Z góry dzięki.
weiss
Nowicjusz

24 Gru 2021, 13:13

Zerknij na Kia xCeed bardzo ciekawe auto i w tym budżecie kupisz je już w lepszej wersji wyposażenia.

Na prawdziwego SUVa masz za mało kasy... Moim zdaniem musisz celować bardziej w crossovery.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

24 Gru 2021, 16:09

weiss napisał(a):Głównie rozglądam się za SUVem (może być i mały SUV), ale nie odtrącam ciekawego Sedana czy Kombi.

Każdy ma jakieś swoje preferencje, ale widzę, że SUVa raczej nie potrzebujesz, skoro w grę wchodzi również sedan, czy kombi.
Takim czymś pośrednim jest właśnie wspomniana wyżej Kia XCeed.
Ja dorzuciłbym do tego Citroena C4(w zasięgu automat).
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

27 Gru 2021, 18:47

Rozumiem. W jakich cenach już pojawiają się ciekawe SUVy? Co z takich typowych sedanów/kombi w takiej cenie? Tak abym złapał cały przekrój.
Dzięki.
weiss
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowa Kia Carens - kompaktowy MPV
    Kia Carens to kompaktowy MPV (Multi-Purpose Vehicle) zaprojektowany całkowicie od nowa z myślą o potrzebach nowoczesnej rodziny. Aerodynamiczna sylwetka, design "cab forward", wybór czterech jednostek napędowych, czterech ...
    Kierowco, pilnuj ciśnienia w oponach
    Choć wiele osób planuje wakacyjny urlop z dużym wyprzedzeniem, to często w swoich przygotowaniach do podróży nie uwzględnia kontroli stanu technicznego pojazdu. Szczególnie ważna jest kontrola ciśnienia ...