SUV w okolicach 40 tyś do miasta i wypadów

27 Lut 2019, 13:19

Cześć!

Rozglądam się od jakiegoś czasu za SUVem (tak uparłem się ;)). Potrzebuję do wożenia siebie i czasem kobiety (mały gabaryt) oraz często gratów (kilka walizek max). Za to niestety ja jestem wysoki - 190cm. Autko maksymalnie jeżdziłoby kilka razy w tygodniu po mieście i parę razy w roku na narty (Czechy, Austria), może czasem jakieś trasy po Polsce. Więc komfort jazdy też jest pewnym istotnym czynnikiem.

Paliwożerność mi nie przeszkadza totalnie dlatego celuję w benzyniaki. Bardziej zależy mi w zasadzie na ogólnej bezawaryjności ponieważ z mechaniką jestem na bakier. Automat z wygodnictwa też mile widziany.

Budżet to 40k+ może do 50k. Zostawiam się nad RAV4 III, X3, VITARA może FREELANDER nic innego mi nie wpadło oko na szybko.

Może ktoś z Was jeździ takimi autkami bądź miał w swojej karierze okazje mieć porównanie i chciałby podzielić się subiektywną opinią? Bądź ewentualnie co byście brali w takim budżecie?

Ps. Od biedy jeśli ktoś mnie odwiedzie od SUVa będę szukał kombi ale tu już wolałbym nawet starsze ale z wyższego segmentu (wpadłem na to na szybko:))

Z góry dzięki za każdą odpowiedź!
Sinsin
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak sprawdzić auto przed zakupem?
    Kupno używanego samochodu to inwestycja, która wymaga szczególnej uwagi. Przed dokonaniem zakupu należy dokładnie skontrolować wiele elementów. Zaniedbanie któregoś kroku może skończyć się przykrą ...