Cześć!
Rozglądam się od jakiegoś czasu za SUVem (tak uparłem się
![Wink ;)]()
). Potrzebuję do wożenia siebie i czasem kobiety (mały gabaryt) oraz często gratów (kilka walizek max). Za to niestety ja jestem wysoki - 190cm. Autko maksymalnie jeżdziłoby kilka razy w tygodniu po mieście i parę razy w roku na narty (Czechy, Austria), może czasem jakieś trasy po Polsce. Więc komfort jazdy też jest pewnym istotnym czynnikiem.
Paliwożerność mi nie przeszkadza totalnie dlatego celuję w benzyniaki. Bardziej zależy mi w zasadzie na ogólnej bezawaryjności ponieważ z mechaniką jestem na bakier. Automat z wygodnictwa też mile widziany.
Budżet to 40k+ może do 50k. Zostawiam się nad RAV4 III, X3, VITARA może FREELANDER nic innego mi nie wpadło oko na szybko.
Może ktoś z Was jeździ takimi autkami bądź miał w swojej karierze okazje mieć porównanie i chciałby podzielić się subiektywną opinią? Bądź ewentualnie co byście brali w takim budżecie?
Ps. Od biedy jeśli ktoś mnie odwiedzie od SUVa będę szukał kombi ale tu już wolałbym nawet starsze ale z wyższego segmentu (wpadłem na to na szybko:))
Z góry dzięki za każdą odpowiedź!