REKLAMA
Szukam rodzinnego auta, do dojazdów do pracy na co dzień, ale w weekendy takiego, którym nie będę bał się zjechać z drogi - raz na jakiś czas pojeździć po łąkach, lasach, czasami również do wyjazdu w dłuższą trasę. Mam do wydania około 30000 i chciałbym żeby auto nie miało więcej niż 8 -10 lat i przede wszystkim nie było specjalnie drogie w utrzymaniu - paliwo i części.
Na tą chwilę najbardziej pasował by mi któryś z wymienionych w tytule ale nie wykluczam innego.
I tak :
Grand Vitara 2 z silnikiem 2.0 w benzynie - 2.7 trzeba by było zagazować ale tak naprawdę nie ma w tym samochodzie miejsca na butlę dlatego odpada, 1.9 diesel ze względu na awaryjność również nie jest brany pod uwagę. Niestety ponoć słaby lakier i dość spore spalanie.
Cherokee KJ ( lub Liberty ) z 2,8 CRD - mniej podoba mi się wizualnie - zwłaszcza w środku - hameryka niestety - ale bardziej ekonomiczny pod względem codziennego użytkowania. Niestety droższe ubezpieczenie i części.
Proszę o doradzenie który byłby lepszy a może inną markę, model wziąć poza tymi pod uwagę.
Poza tym na co zwrócić szczególną uwagę przy oglądaniu któregoś z tych aut.