REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Niestety się nie postarałeś . Jakbyś to robił rzetelnie to na fotkach nie było by błota / piachu na motorze. Tam powinno do oceny wycieku aż błyszczećgruber99 napisał(a):Po prostu tyle razy co przemywałem
Ale to było rok temu. Biorąc pod uwagę że uszczelka pewnikiem zamiennik , jak zamiennik to będąc szczery, jakość dyskusyjna . Nie byłbym pewny że tutaj nie ma co się czepiać.gruber99 napisał(a):Spod pokrywy zaworów nie, ponieważ w 2018r założyłem nową uszczelkę
Robię takie coś inaczej . Najpierw pędzel a potem ekstrakcyjną pod ciśnieniem ( np. pistolet do mas gęstych i wężyk aby dokładnie dookoła i wymyć na składaniach części ) Wycierać nie trzeba bo benzyna wyparuje . Co najwyżej odmuchać sprężonym powietrzem . Uruchomić motor na wolnych obrotach i obserwować. Lusterko czasami nieodzowne . Zazwyczaj nieszczelność uwidacznia się po paru minutach , niekiedy dłużej w zależności od jej wielkości . Umyć , jeżdzić , zajrzeć tam za jakiś czas to tak nie do końca bo zobaczysz to co teraz . Nie wiadomo skąd.gruber99 napisał(a):Ale myłem to benzyną ekstrakcyjną i wycierałem i było czyste na prawdę