Suzuki Grand Vitara 1,6 2004r.

27 Cze 2009, 21:13

Witam ponownie, mam pytanie jakie oleje należy wlewać do przedniego mostu, skrzyni, reduktora i tylnego mostu do Suzuki Grand Vitary 1,6 2004r. Polecono mi do tylnego mostu półsyntetyk, a do przodu pełny syntetyk. Czy tak należy zrobić, proszę o pomoc.
Rafal S.
Nowicjusz

27 Cze 2009, 22:10

http://lubricantadvisor.valvolineeurope.com/select.asp

sprawdź sobie tutaj co i jak, wszystko powinno być czrno na białym napisane, co gdzie i ile :mrgreen:
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław

29 Cze 2009, 19:59

Dzięki za informacje, a czy jest jakaś polska strona z tymi danymi?
Rafal S.
Nowicjusz

04 Lip 2009, 17:09

witam.a ja chciałbym się zapytać o silniki diesla w grand vitarach 2004,2005r,ile one maja KM.bo są 2.0TD,i 2.0HDI,i czy to są z perzota?mają chyba 109KM ale nie wiem ile ten HDI czy też 109?,i czy daje sobie grand vitara rade przy tych 109KM,czy nie jest mułowata :.sory trochę haotycznie napisałem ale sądzę że zrozumiecie :wink: i jak one się sprawują
bluss1
Nowicjusz

Miejscowość: WARMIńSKO-MAZURSKIE

05 Lip 2009, 10:12

Prawdopodobnie są to te z peugeota, i mogę Ci jedynie powiedzieć tyle, że peugeotowcy chwalą ten wynalazek, nie wiem jak to jest w grand vitarze ale w peugeotach mają dobre osiągi, dużo nie spalają, raz tylko pamiętam, ktoś coś marudził o jakiejś drogiej naprawie :mrgreen: ale co to dokładnie było to Ci nie powiem niestety...
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota silniki 1UZ-FE i 3UZ-FE
    Układ V8 z dwoma wałkami rozrządu. Pojemność: 4 i 4,3 litra. Zalety: dobra baza do tuningu, niewielka masa. Wyprodukowane przez Toyotę silniki V8 1UZ-FE i 3UZ-FE zdobyły szacunek i popularność wśród entuzjastów ...
    Honda CR-V 2.0 i-MMD Hybrid - test spalania
    Rzeczywiste średnie zużycie paliwa w teście What Car: 5,43 l/100 km Główne zalety nieco mniejszej od RAV4 Hondy CR-V Hybrid to wysoki komfort podróżowania, dużo przestrzeni dla pasażerów i oczywiście ...