Suzuki Grand Vitara 1,6 2004r.

27 Cze 2009, 21:13

Witam ponownie, mam pytanie jakie oleje należy wlewać do przedniego mostu, skrzyni, reduktora i tylnego mostu do Suzuki Grand Vitary 1,6 2004r. Polecono mi do tylnego mostu półsyntetyk, a do przodu pełny syntetyk. Czy tak należy zrobić, proszę o pomoc.
Rafal S.
Nowicjusz

27 Cze 2009, 22:10

http://lubricantadvisor.valvolineeurope.com/select.asp

sprawdź sobie tutaj co i jak, wszystko powinno być czrno na białym napisane, co gdzie i ile :mrgreen:
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław

29 Cze 2009, 19:59

Dzięki za informacje, a czy jest jakaś polska strona z tymi danymi?
Rafal S.
Nowicjusz

04 Lip 2009, 17:09

witam.a ja chciałbym się zapytać o silniki diesla w grand vitarach 2004,2005r,ile one maja KM.bo są 2.0TD,i 2.0HDI,i czy to są z perzota?mają chyba 109KM ale nie wiem ile ten HDI czy też 109?,i czy daje sobie grand vitara rade przy tych 109KM,czy nie jest mułowata :.sory trochę haotycznie napisałem ale sądzę że zrozumiecie :wink: i jak one się sprawują
bluss1
Nowicjusz

Miejscowość: WARMIńSKO-MAZURSKIE

05 Lip 2009, 10:12

Prawdopodobnie są to te z peugeota, i mogę Ci jedynie powiedzieć tyle, że peugeotowcy chwalą ten wynalazek, nie wiem jak to jest w grand vitarze ale w peugeotach mają dobre osiągi, dużo nie spalają, raz tylko pamiętam, ktoś coś marudził o jakiejś drogiej naprawie :mrgreen: ale co to dokładnie było to Ci nie powiem niestety...
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Proace Verso (od 2016)
    To największa w historii Toyota o nazwie Verso, mogąca zabrać na swój pokład od 5 do 9 pasażerów. Została pomyślana jako uniwersalny pojazd zarówno do firm, jak i dla rodziny, lub też jako komfortowy ...
    Uważaj na Pieszych na wielopasmowych jezdniach
    Do najbardziej niebezpiecznych miejsc dla pieszych należą przejścia przez wielopasmowe jezdnie bez sygnalizacji świetlnej. Do potrąceń najczęściej dochodzi, gdy pieszy wchodzi na oznaczone przejście, widząc zatrzymujący się ...