Suzuki maruti, gaśnie przy kazdym hamowaniu, hellp!!!

20 Kwi 2009, 09:48

witam serdecznie, nabylam ostatnio małego suzuka rocznik 95 silnki 800, autko mam od kolezanki ktorej jezdzilo ponad 10 lat bez zadnych wiekszych problemow...
do wczoraj ja rowniez nie mialm problemow, w nd auto nie chcialo odpalic, kolega cos tam zrobil z bakiem i ruszylo, dzis odpalilam go normalnie na ssaniu no i przy kazdym zatrzymaniu sie silnik mu gasnie ;/ nawet na ssaniu ;/ jechalam w sb na resztkach paliwa czy czegos tam nie "zasyfilam"?? bardzo prosze pomozcie mi
kladia007
Nowicjusz

• 20 Kwi 2009, 10:43

pomoze ktos??
    kladia007
    Nowicjusz

20 Kwi 2009, 21:14

Może zmień filterek paliwa. Trudno mi coś powiedzieć bo nie znam budowy tego auta. Ale na początek zmień filterek
    BANAN23
    Początkujący

Miejscowość: Jabłonna Lacka

21 Kwi 2009, 09:06

hej zmienilam filtr paliwa, wyczyscilismy takze gaznik dalej to samo do tego dziwne odglosy z rury ;/
    kladia007
    Nowicjusz

21 Kwi 2009, 09:39

jesli slychac jakies odglosy w wydechu to wskazywalo by na zaplon,cos musi byc nie tak.jeszcze sprawdz filtr powietrza albo zobacz jak chodzi bez filtra moze dostaje za malo powietrza i go dusi
    radek15
    Początkujący

Miejscowość: skierniewice

10 Lut 2010, 12:19

witam, miałem podobny problem w moim przypadku winna była pompka paliwa tam jest taka membranowa, pociągnął resztke z baku i coś się tam zawiesiło. rozkrecilem przeczyscilem i chodzi. filtr paliwa kolo baku usunolem i załozylem zwykly przeplywowy przy tej pompce, zresztą ten orginalny w niczym nie byl lepszy.
    borsuq
    Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Golf GTI Clubsport - jubileuszowa wersja na 40. urodziny
      Bardzo mocny, bardzo szybki i bardzo bogato wyposażony Golf GTI Clubsport debiutuje w polskich salonach. Specjalna wersja Golfa GTI nawiązuje do jubileuszowych edycji tego modelu, które Volkswagen prezentował przy ...
      Antyradar samochodowy – co warto wiedzieć?
      Antyradar to urządzenie do wykrywania radarów. Choć używanie sprzętów próbujących namierzyć sygnał sprzętu mierzącego prędkość, jest niedozwolone, istnieją urządzenia, które są całkiem legalne. ...