Suzuki Samuraj, Suzuki Grand Vitara

27 Paź 2010, 18:19

Chłopaki.... piszecie piszecie a ja zupelnie nie wiem o czym xD musialam pare razy ogarnac Wasze temaciki bo tak leciutko mnie zakreciliscie ;p

Dupowoz? dobre okreslenie hehe

no to tak: barol91 myslisz ze automat w terenowce to dobry wybor??

Ogólnie to szczerze mowiac rozgladalam sie za 3 drzwiowym autkiem... to zle?

Jesli chodzi o "dobra zabawe"to tak, wole cos bezpieczniejszego, masywniejszego i hm tanszego w utrzymaniu?

pocieszny napisał(a):OC silnika 2,0 czy 2,4 czy 3,2 czy nawet 7.5 jest takie samo ;)
spalanie małych silników w ciężkich SUVach czy terenówkach jest masakrycznie wielkie, i spalanie silniczka 1,3 w Jimnim jest podobne jak 1,6 w Vitarze co nie odbiega zbytnio od spalania 3.2V5 w montku :mrgreen:
w terenówce nie należy bać się dżego silnika :!: w brew pozorom może być oszczędniejszy niż mniejszy/słabszy w tym samym aucie :wink:
zresztą sam wiesz :mrgreen:

Prosze na polski! ;)

[ Dodano: 27 Październik 2010, 18:39 ]
no a co do tych propozycji samochodow to ten isuzu jest jednak lekko troche przyduzy ;] chociaz chce terenowke to jednak bede poruszala sie tylko po miescie.... Jimny jest drogi a to bedzie moj pierwszy samochod i wolalabym taki ktorym jak walne np w drzewo to zeby nie bylo placzu, no i ten terrano nawet nawet ;) tylko on jest chyba wiekszy od Vitary?
Madziadzia
Nowicjusz

Miejscowość: skądś

27 Paź 2010, 21:18

Madziadzia napisał(a):Ogólnie to szczerze mowiac rozgladalam sie za 3 drzwiowym autkiem... to zle?

Dobrze, tylko, że krótkie terenówki lepiej sprawdzają się w terenie (bardziej zwrotne, lżejsze itp) i nieco trudniej o dobrze utrzymany egzemplaż
Madziadzia napisał(a): i hm tanszego w utrzymaniu

I tu może być problem :wink: Terenówki niestety nie należą do autek ekonomicznych, chociaż przy spokojnym użytkowaniu nie sprawiają wielkich kłopotów a na polskich "drogach" (że sie tak wyrażę) radzą sobie całkiem niezle :wink:
Madziadzia napisał(a):no i ten terrano nawet nawet tylko on jest chyba wiekszy od Vitary?

Terrano to fajny samochód, ja mam pięciodrzwiowego, jeżdżę i nie narzekam :wink: tylko rzeczywiście jest nieco większy od vitary (wyższy i dłuższy) i ma większe silniki ale tego akurat w terenówkach nie należy sie bać (właśnie o tym pisał pocieszny)
nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem... ;)
BRODATY
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Muhlhausen ;)
Auto: Nissan Terrano II
Silnik: 2.4 KA24E 124KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

27 Paź 2010, 22:07

Szczerze?Osobiście za te pieniądze w terenówke w automacie bym sie nie pchał bo to raczej nie wróży nic dobrego.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

28 Paź 2010, 16:34

ja myśle że jeśli automat to albo w jeepie albo w mitsubishi ale z większym silnikiem, niestety mikrosilniczki się nie sprawdzają :mrgreen: takie 1,3 to do kosiarki a nie do miasta :mrgreen:
ogólnie na spalanier poniżej 12 litrów nie masz co liczyć (chyba że w nowszych SUVach),
koszt zakupu w granicach 15kpln mocno zawęża grupę szukanych, Isuzu 3 drzwiowe jest dłuższe od Vitary ale na przykład 3 drzwiowe Pajero jest prawie tej samej długości a wygoda o wiele większa ;) no i silnik normalny :wink:
ogólnie skłaniał bym się do Mitsu lub Isuzu w 3 drzwiach będzie najl;epszym wyborem bo i zakupy się zmieszczą i do kina nie wstyd pojechać czy na kolacje :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Nowy Lexus IS z nowym przestronnym wnętrzem
    Kluczowymi założeniami programu rozwojowego nowej generacji modelu IS były wiodąca w segmencie przyjemność prowadzenia, wyrafinowany komfort oraz intuicyjność obsługi urządzeń pokładowych. Znalazło to swoje odzwierciedlenie ...