Suzuki Grand Vitara

30 Paź 2010, 21:57

Witam Wszystkich Forumowiczów!
Proszę o poradę w sprawie wyboru GV,zastanawiam się nad 2.0 140km i 2.7 V6 185 km, który lepszy? Chciałbym to cudo dozbroić w sekwencję i zastanawiam się który z silników okaże się bardziej elastyczny we współpracy z gazem. Autko ma być w miarę młode 2005,2007,co radzicie????? proszę o uzasadnione sugestie i z góry dziękuję
bobgadget007
Nowicjusz

Miejscowość: kraków

30 Paź 2010, 22:32

Vke sobie odpuść, nie dlatego że jest zła, bo się nią zajebiście jeździ, tylko znalezienie warsztatu, który zrobi w niej rozrząd i niezepsuje czegoś przy okazji graniczy z cudem, nie mówiąc już o kosztach :evil:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

01 Lis 2010, 17:24

to co proponujesz?? mieszkam za miastem i chciałbym autko z napędem na obie osie oraz dużym prześwitem ze względu na warunki w jakich czasami muszę auto użytkować ..... vitara wydawała się sensownym i w miarę ekonomicznym rozwiązaniem.....myślałem też o jeepie Liberty z gazem ale awaryjność się kłania,podobno.

[ Dodano: 1 Listopad 2010, 16:50 ]
aaaa może hyunday tucson??
bobgadget007
Nowicjusz

02 Lis 2010, 18:33

mówie o silniku V6 jest fajny, ale...
co do GV to miłe autko i jako SUVik sprawdza się bardzo fajnie ;) na pewno lepiej niż RAV :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

02 Lis 2010, 19:11

bobgadget007 napisał(a):to co proponujesz?? mieszkam za miastem i chciałbym autko z napędem na obie osie oraz dużym prześwitem ze względu na warunki w jakich czasami muszę auto użytkować ..... vitara wydawała się sensownym i w miarę ekonomicznym rozwiązaniem.....myślałem też o jeepie Liberty z gazem ale awaryjność się kłania,podobno.

[ Dodano: 1 Listopad 2010, 16:50 ]
aaaa może hyunday tucson??

Jeśli chodzi o Grand Vitarę to niestety nie pomogę. W tym roku miałem jednak okazje jeździć rav4 2.2D4D 2007 i Kia Sportage 2.0 16V+GAZ 142KM 2007. Rav4 sprzedałem, a Sportage sprzedaje w tej chwili. Auta wprawdzie są dość różne - ravka miała 8 tys. km, Sportage ma 170 tys. km, tu diesel, tu benzyna+gaz itd., ale mimo bardzo dużej różnicy w cenie nie widzę zdecydowanej różnicy w komforcie jazdy, Sportage to w zasadzie to samo co Tucson więc moge go śmiało polecić, jeździłem też kiedyś poprzednim modelem Rav4 z silnikiem 2.0benzyna i pod względem dynamiki auto wypadało gorzej niż Sportage/Tucson

pocieszny ma racje, V6-tki są bardzo fajne, ale jakiekolwiek wymiany są zdecydowanie droższe w stosunku do 4-ek
k_s
Początkujący

Miejscowość: ----

02 Lis 2010, 20:49

dzięki piękne,źle Cię zrozumiałem "pocieszny" czyli sedno jest takie..VITARKA tak tylko nie z sześcioma garkami...będe się przesiadał ze skody co ma całe 60 km więc dla mnie to będzie jak Ferrari. Jeszcze raz dzięki wszystkim za sugestię!!

[ Dodano: 3 Listopad 2010, 22:42 ]
a jakie wrażenia macie z jazdy automatem? słyszałem że to bardzo przyzwoite rozwiązanie no i prawie bezobsługowe,ale ciężko będzie znaleźć 2.0 w benzynie z automatyczną skrzynią.

[ Dodano: 7 Listopad 2010, 11:05 ]
mam jeszcze jedno pytanie. Powiedzcie mi Panowie czy 2 litrowa vitara ma pasek czy łańcuch rozrządu? i jakie są czasokresy wymiany tego podzespołu,dziękuję.
bobgadget007
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Auta do driftu za rozsądne pieniądze – które wybrać?
    Z czasem czy innymi kierowcami możemy ścigać się praktycznie każdym samochodem. Ale kiedy chodzi o drift, to bez napędu na tył i odpowiedniej mocy nawet nie ma co stawać na torze. Popularność jazdy bokiem w Polsce stale rośnie, ...