Suzuki Splash vs Skoda Citygo

23 Kwi 2019, 17:05

Witajcie. Wybaczcie, że tak świeżo po rejestracji bez przywitania uderzam z pytaniem, ale sprawa dość pilna, a nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Szukam dla żony auta: przedział cenowy 15 - 17 tysięcy. Wybór ograniczyłem do dwóch aut: Suzuki Splash i skoda Citygo. Auto będzie głównie użytkowane na bardzo krótkich odcinkach (do pracy). Z rzadka coś dłuższego (do 50km). Które z tych aut, a tym przedziale cenowym wygra starcie? :)

Edycja: interesują mnie tylko silniki benzynowe, nie planuje gazować.
damians
Obserwowany

24 Kwi 2019, 10:12

Citigo będzie raczej bieda wersja w tym budżecie. Ja szukałbym czegoś mega prostego pokroju Toyota Aygo/Citroen C1/Peugeot 107, ewentualnie Ford Ka drugiej generacji. Alternatywnie coś z segmentu B z silnikiem 4-cylindrowym (Opel Corsa, Renault Clio etc.).
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

24 Kwi 2019, 11:38

A splasha nie brać pod uwagę? Bo właśnie jego wyselekcjonowaliśmy z tych wszystkich które wymieniłeś pod względem technicznym.
damians
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Grillowanie, wyjazdy czy wesela - wczorajszy kierowca
    Letnie grillowanie, wyjazdy czy wesela często łączą się ze spożywaniem alkoholu. Wiele osób nie zdaje sobie sprawy, że w takiej sytuacji często nie są zdolne do prowadzenia samochodu nie tylko tego samego wieczoru, ...