Suzuki Swift 1,3 rok 95 - wymieniac silnik czy sprzedać?

05 Maj 2009, 15:34

Witam,
Nie za bardzo znam sie na samochodach i wlasnie mam problem bo nie wiem co zrobic. Kupiłam w listopadzie Suzuki Swit silnik 1,3 z 95 roku za 3200zl.

Obecnie trzęsie sie caly silnik, chodzi jak to okreslili znajomi jak w dislu. Dymi sie z rury wydechowej, dlugo nie pozyje. Świece wymienialam, teraz kable sie przepalily..

Silnik do kupienia jest za 500 zl z 94 r w dobrym stanie (podobno), wymiana (wyjecie starego i zalozenie tego) 400zl. Wlasnie nie wiem czy oplaca mi sie go robic czy lepiej sprzedac?

Prosze o opinnie, naprawde nie wiem co zrobic.

Dziekuje
sylwcia007
Nowicjusz

Miejscowość: polska

05 Maj 2009, 16:20

Jechać do mechanika niech postawi diagnozę, dlaczego silnik trzęsie i kopci i ile za naprawę...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

05 Maj 2009, 18:35

Ile weżmiesz za samochód z silnikiem padaką?!Jeśli kopci i się trzęsie to kompresja moze być już słaba,zawory do roboty itd.Jeśli jesteś pewna,że ten silnik jest dobry to ja bym sobie wymienił i jeżdził,chyba że tego samochodu nie lubisz ale, ile weżmiesz za taki samochód! :?: :???:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

05 Maj 2009, 20:28

Takiego samoch. nie opłaca się robić-za duży koszt. Sprzedać też nie bardzo bo nikt go nie kupi a jak się ktoś zdecyduje to da ci 2200zł.(oby)
Ja bym kupił silnik i cieszył się dalej-ale najpierw niech go oceni mechanik czy nadaje się do zamontowania-dobry fachowiec będzie wiedział czy coś mu dolega czy nie.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

23 Mar 2011, 15:54

jak rozpoznać suzuki suzuki Swift 1.3 czy pochodzi on z japoni czy z węgier jak poznać gdzie go robili prosze o pomoc
walentyno79
waldek nałecz
Nowicjusz

Miejscowość: piekarz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

TOP 10 wskazówek oszczędnej jazdy hybrydą
    Oszczędnej jazdy (EKO) musimy się nauczyć. To nie jest tak że wsiadasz do hybrydy i już jesteś ekologiczny. Oczywiście w pewnym sensie tak ale chcąc wykorzystać potencjał tego napędu trzeba pamiętać o pewnych zasadach dzięki ...