Suzuki Swift 1,3 rok 95 - wymieniac silnik czy sprzedać?

05 Maj 2009, 14:34

Witam,
Nie za bardzo znam sie na samochodach i wlasnie mam problem bo nie wiem co zrobic. Kupiłam w listopadzie Suzuki Swit silnik 1,3 z 95 roku za 3200zl.

Obecnie trzęsie sie caly silnik, chodzi jak to okreslili znajomi jak w dislu. Dymi sie z rury wydechowej, dlugo nie pozyje. Świece wymienialam, teraz kable sie przepalily..

Silnik do kupienia jest za 500 zl z 94 r w dobrym stanie (podobno), wymiana (wyjecie starego i zalozenie tego) 400zl. Wlasnie nie wiem czy oplaca mi sie go robic czy lepiej sprzedac?

Prosze o opinnie, naprawde nie wiem co zrobic.

Dziekuje
sylwcia007
Nowicjusz

Miejscowość: polska

05 Maj 2009, 15:20

Jechać do mechanika niech postawi diagnozę, dlaczego silnik trzęsie i kopci i ile za naprawę...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

05 Maj 2009, 17:35

Ile weżmiesz za samochód z silnikiem padaką?!Jeśli kopci i się trzęsie to kompresja moze być już słaba,zawory do roboty itd.Jeśli jesteś pewna,że ten silnik jest dobry to ja bym sobie wymienił i jeżdził,chyba że tego samochodu nie lubisz ale, ile weżmiesz za taki samochód! :?: :???:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

05 Maj 2009, 19:28

Takiego samoch. nie opłaca się robić-za duży koszt. Sprzedać też nie bardzo bo nikt go nie kupi a jak się ktoś zdecyduje to da ci 2200zł.(oby)
Ja bym kupił silnik i cieszył się dalej-ale najpierw niech go oceni mechanik czy nadaje się do zamontowania-dobry fachowiec będzie wiedział czy coś mu dolega czy nie.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

23 Mar 2011, 14:54

jak rozpoznać suzuki suzuki Swift 1.3 czy pochodzi on z japoni czy z węgier jak poznać gdzie go robili prosze o pomoc
walentyno79
waldek nałecz
Nowicjusz

Miejscowość: piekarz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto zadbać o dobrą widoczność podczas jazdy?
    Zwłaszcza jesienią kierowca powinien zadbać o czystość szyb oraz świateł w swoim samochodzie. To czas, gdy deszcze i mgła mogą negatywnie wpływać na widoczność, a w dodatku przy kiepskiej pogodzie auto łatwiej ulega zabrudzeniu. ...
    Dacia Duster Blackshadow nowa seria limitowana
    Wszechstronny SUV marki Dacia przybiera nową szatę miejskiego stylu. Dzięki starannie dobranym elementom wystroju zewnętrznego Duster Blackshadow nie pozostanie niezauważony. Wyróżnia go między innymi krata wlotu powietrza ...