Swift 1.3 2010

09 Maj 2011, 20:29

witajcie... po raz pierwszy jechałam autostradą moim nowym swiftem... zauważyłam, że przy prędkości 150 i więcej zaczyna nim trząsc, drgac i jazda przesatje byc komfortem, zastanawiam się czy to normalne i o czym to może świadczyc (jeszcze nie zgłaszałam się z tym do serwisu)... proszę was o pomoc :)
re_
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa

13 Maj 2011, 17:42

A jakie masz opony ( index prędkości ). Czy podczas jazdy wyczuwasz chociaż lekkie drgania kierownicy? Jak pojedziesz prostą drogą, to puść na chwilę kierownicę i sprasdz, czy autko pojedzie prosto, czy będzie zjeżdżało na którąś stronę. Spojrzyj też na opony, czy bieżnik jest równo zużyty.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

15 Maj 2011, 21:55

drgania wyczuwam, choc nie zawsze, opony mam nowe nie zużyte, więc raczej nie powinno to miec znaczenia, auto tez nie skręca w żadną stronę... chyba powinnam zgłosic się do serwisu... a co oznaczają takie drgania?
re_
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

5 najczęstszych usterek zimowych
    Ujemne temperatury, śnieg, wilgoć i sól na drogach. Zima to czas szczególnie trudny dla kierowców oraz ich samochodów. Mimo łagodnego początku sezonu, w najbliższym czasie pojawią się warunki rzutujące ...