Suzuki Swift 2010 rok - niska cena?

21 Lip 2012, 01:49

Witajcie,

Jestem tu nowa a zarejestrowalam sie poniewaz potrzebuje porady odnosnie auta. Prawo jazdy mam od niedawna, jestem na etapie szukania samochodu za cene ok. 10tys. Znalazlam na otomoto suzuki swifta z 2010 roku za cene..... wlasnie 10 tys zł. Egzemplarze z tego rocznika chodza po przynajmniej 3 razy tyle. Czy ktos moze ma pojecie o co moze chodzic? Trupa wozil, auto kradzione, z przekladana kierownica, stukniete? Napisalam do sprzedajacego o podanie numeru VIN, zobaczymy czy sie jeszcze odezwie ;) Na razie zapewnia ze bezwypadkowy i ze wszystko z nim ok. A glupio pytac chyba czemu tak tanio sprzedaje, powinnam sie chyba cieszyc ze mozna tanio kupic...
Jeszcze jedno info, nie wiem czy przydatne ale sprzedajacy o maile prosi po angielsku, bo twierdzi ze nie zna polskiego i odpisujac mi korzystal z translatora aby napisac po polsku. Dziwna sprawa jak dla mnie...
A to link do oferty, doradzcie czy w ogole warto go jechac ogladac czy sac sobie spokoj?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Dzieki za wszystkie odpowiedzi :)
kasia86
Obserwowany

Prawo jazdy: 25 04 2012

21 Lip 2012, 08:14

Daj sobie spokój,nikt normalny nie odda dobrego auta prawie za bezcen.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

21 Lip 2012, 10:56

Oszustwo, zgłoś naruszenie zasad do otomoto.
arti123
Początkujący

Miejscowość: Lca

21 Lip 2012, 14:21

z tego co się orientuje to była już taka sprawa,
Auta stoją w niemczech, ty wysyłasz na konto zaliczke i kontakt się urywa ;) Chociaż kiedyś cena była np. +/- 10 000 mniejsza od najtańszych modeli więc ludzie dawali się nabrać no ale żeby ktoś zainteresował się autem 30 000zł tańszym to już trzeba być strasznie naiwnym żeby nie napisać inaczej ;P

Powodzenia w dalszych poszukiwaniach :)
jeankes
Nowicjusz

Prawo jazdy: 29 11 1965

22 Lip 2012, 13:06

auta z tego rocznika chodza po 30kilka tys wiec ta cena wydala mi sie podejrzana, dlatego napisalam tutaj :) wszystko juz sie wyjasnilo - auto stoi za granica i facet chce jakas kase zeby go sprowadzic do Polski. ciekawa jestem kto bez obehrzenia auta wysle jakakolwiek kase.... naiwnych niech szuka gdzie indziej hehh ;)

chcialam zglosic naruszenie zasad na otomoto ale nigdzie nie widze przycisku gdzie moglabym to zrobic...

dziekuje Wam za wszystkie odpowiedzi!
kasia86
Obserwowany

Prawo jazdy: 25 04 2012

22 Lip 2012, 13:36

No niestety naiwnych nie brakuje i zawsze sie ktoś znajdzie a potem narzekanie że sie dali oszukac.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003