Suzuki swift czy peugot 106

14 Kwi 2010, 14:36

marian23 napisał(a):Mam okazje kupic za 7 tys bore od ojca z 1999 ale jest troche do roboty amory falujące obroty ale co myślicie o tym aby pojeździć tym rok i sprzedać chyba bym nie stracił a mógłbym sprzedąć za rok za te 7tys co wy na to

Ja bym brał no i jeszcze auto prawie pewniak bo od ojca a więc z pewnych rąk.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

14 Kwi 2010, 23:13

przysłali mi zdięcia tego swifta i ma dwa wgniecenia jedni na masce około 5cm na 5cm u drugie na drzwuach po obtarciu tez małe ile takie coś może kosztować u lakiernika zrobienie tego??? i jak sie da rozpoznać czy przebieg 28tys jest prawdziwy???
marian23
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

15 Kwi 2010, 05:55

Myśle że pare stówek napewno.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

15 Kwi 2010, 07:09

3500 km na rok :shock: To po co mu był samochód - taniej by wyszło taksówką :lol: Dla mnie nierealny przebieg ale skoro to pierwszy właściciel to pewnie ma KS i można ją sprawdzić w serwisie. Jak nie będzie chciał pokazać książki i jechać na serwis to wiadomo czemu ;)
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

15 Kwi 2010, 21:07

oglądałem to auto, ma 2 wgniotki, duzo rdzy na progach -chyba cieknie woda po drzwiach i stoi, lakier jakis dziwny na zywo, niezadbany środek.

7500to trochę drogo, no ale przebieg - chociaz jak malo jezdzony ti tez zle, gumy sparciałe itp.
k74
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdansk/Olsztyn

15 Kwi 2010, 21:37

Przy takim przebiegu to środek powinien być jak nowy i nie może być mowy o rdzy. Chyba, że auto stało 8 lat w basenie...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Przelicznik jednostek ciśnienia - psi ile to bar?
    Psi to jednostka używana do pomiaru ciśnienia, zwłaszcza w kontekście nauk fizycznych i inżynieryjnych. Jest to skrót od pascal (Pa), który jest miarą jednostkową dla układu SI (Międzynarodowego Systemu Jednostek) ...

15 Kwi 2010, 21:45

Jak ktos nie dba to ma syf, a przebieg jest realny - moja mama jezdzi tylko do pracy 6 km, czasami do sklepu - rocznie robi max. 4 tys.
mala88
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

15 Kwi 2010, 21:50

Kumpel kupił Punto I 2.5tygodnia temu,przeglądałem faktury z napraw i wyszło że punciawka zrobiła od września zaledwie 500km ponieważ gościu jezdził nią tylko do pracy.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

16 Kwi 2010, 10:09

Jak benzyna bedzie po 5 zł to przbiegi 5 tys rocznie beda standardem.
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

16 Kwi 2010, 14:12

Śmiej sie,w wakacje bena napewno będzie stała koło 5zł.
Barol
Awatar użytkownika

16 Kwi 2010, 14:37

doradzam ci swifta mozesz go katować a i tak nic mu sie nie stanie.zapomnisz o sercu jak bedziesz ciągle siedział w serwisie peugeota
Ostatnio edytowany przez sebastian43210, 01 Maj 2010, 13:49, edytowano w sumie 1 raz
sebastian
sebastian43210
Początkujący

Miejscowość: warszawa

16 Kwi 2010, 14:57

Jak kupi Peugeota bez elektryki to nie będzie miał z nim problemów,kumpel od grudnia śmiga 106 bez elektryki i nie słyszałem żeby narzekał i ja jak dobrze pójdzie to mam na oku też 106 od znajomej osoby i również jest bez elektryki i nic sie nie psuje.
Barol
Awatar użytkownika

17 Kwi 2010, 11:48

Już miałem dzisiaj tego oglądac lecz wczoraj już ktoś go kupił niestety a takie cacko uciekło sprzed nosa [link do oferty na Allegro wygasł] A co myślicie o opel vectra silnik 2,5 disel przebieg 190 tys serwisowany w aso tylko po gradobiciu za 8500zł bez robocizny a za 9400 z robocizną czy vektra jest awaryjna??
marian23
Nowicjusz

17 Kwi 2010, 12:02

No nie powiem bo fajny ale wiesz jak trafisz na oferte godną uwagi to nie ma sie co zastanawiać tylko odrazu jechać oglądać i kupywać jak będzie dobry no ale też nie zawsze bo wiadomo jak to z czasem jest.Vectra B ogólnie autko warte zainteresowania ale z 2.5dieslem nie mam pojecia :???: a masz może jakieś jego fotki??I który to rocznik??
Barol
Awatar użytkownika

17 Kwi 2010, 14:14

1998r przebieg 190tys serwisowany w Aso po gradobiciu od kolegi ojca 8500zł nie zrobiony ale on mógł by to zrobić za niecałe 1000zł jutro pojade i zobacze bo to w moim mieście jest
marian23
Nowicjusz