Suzuki swift czy peugot 106

11 Kwi 2010, 21:18

Witam
Chciałem się od was dowiedzieć jakie auto polecieli byście do około 10 tys. Suzuki Swift czy bardziej peugeota 106 zależy mi na oszczędności i bezawaryjności chociaż jestem jeszcze młody i będzie to mój pierwszy samochód więc nie chce trafić na jakiś złom proszę o rady
:?:
marian23
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

11 Kwi 2010, 21:21

Unikaj elektryki w 106 bo to jest minus aut francuskich,sam pod koniec miesiące jak dobrze pójdzie kupuje z pewnych rąk 106 ale bez elektryki.Na Twoim miejscu wziął bym Swifta.No chyba że moge coś dodac od siebie to będzie to Fiat Brava z silnikiem 1.2 82KM.

[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
oczywiście linki są tylko pogląowe.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

11 Kwi 2010, 21:58

Znalazłem Swifta z przebiegiem 28 tys. tylko gołego za 7500tys i po wymianie akumulatora i klocków hamulcowych(tylko czy klocki w swifcie zmienia sie juz po 28 tys??) kupiony w salonie co o tym myślicie dosyć konkretnie brzmi
marian23
Nowicjusz

12 Kwi 2010, 05:59

A masz link do ogłoszenia albo jakieś foto??
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

12 Kwi 2010, 06:27

Z jakim przebiegiem znalazłeś tego Swifta..? 28 tys czy 280 tys..?
Napisz no coś więcej o tym co tam wyszperałeś,a my na forum postaramy się ,żeby Cię nikt nie władował w maliny... :wink: ,bo widzę że sprawa z przebiegiem jest dosyc śmierdząca. :smile:
Pod domem : MEGANE IV 1,5 dci-110KM , MEGANE III 1,6-16V - 110KM lpg -jest paliwowa alternatywa bez elektryki.
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

12 Kwi 2010, 08:22

[link do oferty na Allegro wygasł] to link chce wykorzystać ten samochód do wożenia pizzy i dlatego ten mały przebieg mnie zainteresował czy może to być jakaś lipa??

Właśnie do niej zadzwoniłem mówi że samochodem jeździ mąż i sprzedaje bo kupili nowego passata i potrzebują gotówki kobieta robi wrażenie przez telefon szczerej i uczciwej osoby tylko trochę daleko od mojego miasta ponad 400km ale jak to prawdziwy przebieg to zrobię nim 10 razy tyle dlatego chce go kupić a z resztą kto by aż tak zaniżał przebieg to by było chyba do zauważenia czy auto ma 28ty czy 128tys jak sądzicie proszę o opinie wasze bo ja się na samochodach nie znam zbyt dobrze
marian23
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wörthersee 2017 - doroczny zlot miłośników GTI
    Nad jeziorem Wörthersee w Austrii odbywa się co roku największy zlot samochodów Volkswagena w wersji GTI. W tym roku prawdopodobnie to niezwykłe święto odwiedzi około 200.000 fanów. Volkswagen przygotował ...
    Toyota Prius Plug In Hybrid dla Księcia Monaco
    Prius Plug In Hybrid jest pierwszym samochodem hybrydowym Toyoty z możliwością ładowania baterii z gniazdka elektrycznego. W trybie elektrycznym (EV) samochód przejeżdża 25 km, bez emisji dwutlenku węgla, tlenków ...

12 Kwi 2010, 14:51

W rzeczywistości nie wiadomo jaki będzie miał przebieg bo z tego co sie orientuje to Swifty mają 5cyfrowe liczniki,a ten z linku to po fotkach prawie nic nie widać.A co powiesz na tego co wcześniej zaproponowałem,Swift z Twojego miasta i wygląda na naprawde zadbanego.

EDIT:
chcesz wozić pizze to nie lepiej kupić sobie jakiegoś Seja 1100 z gazem??
albo coś z tych??
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

12 Kwi 2010, 16:04

Trzymaj sie Swifta. Skoro znalazles dobra okazje, to jedz i ogladanij, nic nie zaszkodzi.
Mistrzostwo w każdej dziedzinie wymaga pracy, pracy i jeszcze raz pracy.
Sik Wit It
Nowicjusz

Miejscowość: Zgorzelec

13 Kwi 2010, 11:24

A co wy na takiego peugota 106 czy jak auto jest serwisowane w Aso to czy przebieg jest w 100% nie kręcony?? Tu link [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
marian23
Nowicjusz

13 Kwi 2010, 11:33

marian23 napisał(a):czy jak auto jest serwisowane w Aso to czy przebieg jest w 100% nie kręcony?

Jak kupujesz od 1 właściciela, który serwisował w ASO, ma na to papiery i można je potwierdzić w ASO to tak. Jednak ten Peżocik jest sprowadzony więc wszystkie książki serwisowe i historie o dziadku co w niedzielę do kościoła jeździł itp, należy traktować z przymrużeniem oka. W używanym aucie liczy się jego stan a nie cyferki z licznika.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Rok produkcji: 2013

13 Kwi 2010, 13:13

No ładnie wygląda tylko pamiętaj że do ceny należy jeszcze doliczyć opłaty rejestracyjne w wysokości ok.1500zł.
Barol
Awatar użytkownika

13 Kwi 2010, 20:08

Za ta cene kupisz juz 206, ja jednak polecalabym swifta, znajoma ma, jest niezawodny, pali 5 litrow, tylko staruszka juz ruda zzera
mala88
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

14 Kwi 2010, 11:29

Mam okazje kupic za 7 tys bore od ojca z 1999 ale jest troche do roboty amory falujące obroty ale co myślicie o tym aby pojeździć tym rok i sprzedać chyba bym nie stracił a mógłbym sprzedąć za rok za te 7tys co wy na to
marian23
Nowicjusz

14 Kwi 2010, 12:10

7 tyś to połowa wartości rynkowej takiej Bory nawet z amorami do wymiany. Bierz i nawet za tydzień sprzedasz ją za 14 :twisted:
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Rok produkcji: 2013

14 Kwi 2010, 13:41

Serce podpowiada Peugeot, rozum Swift. A w praktyce brałbym 323F BA ;) Jeśli interesuje Ciebie oszczędność - bierz Z5 (1,5) lub B6 (1,6), jeśli moc to KF (2,0 V6).
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
Auto: Nie mam