Suzuki Swift, Honda Civic. Co dalej?

06 Sty 2010, 16:38

Witam. Dziś sprzedałem Honde Civic '94 1.3ben+gaz. Auta mi trochę szkoda bo naprawde super się nim jeżdzilo i nie było problemów (tylne nadkola ruda zaczęła pobierac). Wcześniej miałem no i mam Suzuki Swift '93 1.3 i też świetnie chodzi i nigdy mnie nie zawiodł poważniej. Oba auta są świetne bo to japońce. Zmiana olei itp i nic poważniejszego. Paliły na dotyk itd. Moje pytanie jest takie. Jakie autko kupić żebym nie musiał ciągle dokładac kasy i robić. Chodzi mi o autko pow.1995r z gazem najlepiej 5drzwiowe i za ok 7tys.zł. Dziękuje.
A i ewentualnie jakich aut nie brać pod uwagę bo są awaryjne ruda bierze itd. Dzieki wielkie.
BANAN23
Początkujący

Miejscowość: Jabłonna Lacka

06 Sty 2010, 18:07

BANAN23 napisał(a):Witam. Dziś sprzedałem Honde Civic '94 1.3ben+gaz. Auta mi trochę szkoda bo naprawde super się nim jeżdzilo i nie było problemów (tylne nadkola ruda zaczęła pobierac). Wcześniej miałem no i mam Suzuki Swift '93 1.3 i też świetnie chodzi i nigdy mnie nie zawiodł poważniej. Oba auta są świetne bo to japońce. Zmiana olei itp i nic poważniejszego. Paliły na dotyk itd. Moje pytanie jest takie. Jakie autko kupić żebym nie musiał ciągle dokładac kasy i robić. Chodzi mi o autko pow.1995r z gazem najlepiej 5drzwiowe i za ok 7tys.zł. Dziękuje.
A i ewentualnie jakich aut nie brać pod uwagę bo są awaryjne ruda bierze itd. Dzieki wielkie.

sam sobie odpowiedziales na pytanie, miales japonski to wiesz ... ale co do rdzy to polecam mazdy(bo maja podwojny ocynk), szczegolnie 323f i 626, ten drugi moze byc troche duzy dla ciebie ale jak poznasz duzy i komfortowy samochod niebedziesz chcial sie przesiasc :smile:
halsky11

07 Sty 2010, 14:35

Nan Mazdą 626 się zastanawiam i to poważnie. Ale mam też na oku Renault Megan 1999
[link do oferty na Allegro wygasł] od sąsiadki.
Szef ma dla mnie Seata Toledo diesel 1996 ale nie wiem nic więcej o nim poza tym że podobno lalka za 6500-7000zł
No ale Mazda 626 to japoniec :) Sam już nie wiem. Na pewno ma ona cynkowane blachy???
BANAN23
Początkujący

07 Sty 2010, 15:10

Coś mi się widzi, że w przód ta meganka też już kiedyś uderzona była ;) Zobacz to Toledo i jeśli rzeczywiście igła to warto się zastanowić. W dzisiejszych czasach nie ma co nastawiać się na 1 konkretny model bo można szukać rok i nie znaleźć sztuki godnej zakupu.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

08 Sty 2010, 15:47

Tak słyszałem że w przód była bita. No ale dobre masz oko jak ze zdj to dostrzegłeś. Na 100% nie wiem czy był robiony przód ale tak się dowiedziałem. Dzięki
BANAN23
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sezon na porywiste wiatry
    Od października do marca mamy w Polsce sezon na porywisty wiatr. Zimowe wichury różnią się od tych występujących latem swoją długotrwałością, ponieważ mogą siać zniszczenie nawet ponad dobę. Na co uważać w czasie jazdy ...
    MINI Clubman Bond Street - jakość klasy premium
    MINI prezentuje specjalną edycję modelu Clubman z bogatym wyposażeniem i ekskluzywną kolorystyką. Światowa premiera odbędzie się w marcu 2013 roku na Międzynarodowym Salonie Samochodowym w Genewie. Kolejne nowości to MINI ...