REKLAMA
Jestem w trakcie poszukiwania nowego auta - najchętniej Suzuki sx4. W zeszłym roku zakupiłem rodzinnego Vana -Toyotę Corollę Verso. Dwukrotnie pokonałem nim długie wyjazdy na wakacje Włochy i Chorwacja. Toyota to bardzo dobre i wygodne auto, lecz wydaje mi się, że trochę przyduże do codziennego używania. Wcześniej użytkowałem tylko auta marki Renault (R19, Laguna I, Scenic IphII). Podstawowym kryterium wyboru jest spalanie, najlepiej jak najniższe. I tutaj staję przed dylematem diesel czy benzyna+LPG. Diesla ja osobiście się boję i nie wiem czy obecnie to zakup opłacalny? Za kilka lat mogą być problemy ze sprzedażą, a także dochodzą koszty (często wysokie) z dwumasą i filtrami cząstek stałych. Więc racjonalnie skłaniałbym się do benzyny+LPG, ale często doświadczenie podpowiada inne rozwiązania. Szukane auto powinno być 4/5 drzwiowe, z klimatyzacją i elektrycznymi szybami (najlepiej wszystkimi 4). Drodzy i pomocni forumowicze doradźcie na co zwracać uwagę w tym konkretnym modelu. Może znajdzie się ktoś, kto podrzuci jakiś link z ciekawą ofertą sprzedaży Suzuki sx4. Auto w cenie do 20 tys. PLN. Nadmienię tylko że jestem z Puław. Więc obszar poszukiwań to i Lubelszczyzna oraz okolice Radomia też.
PS. Może to być także inny mini SUV w cenie do 20 tys. PLN
Pozdrawiam
Andrzej