Suzuki SX4

09 Paź 2017, 20:16

Witam Wszystkich!
Chcialbym Was bardzo poprosic o pomoc w ogolnej ocenie takiego autka oraz konkretnego egzemplarza z ogloszenia:
Suzuki SX4 1.6 benzyna / 2008 / 120k przebieg
LInk do ogloszenia:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Byloby to moje pierwsze auto. :roll: Bardzo odpowiada mi jego wysokosc (mini-terenowka) ze wzgledu na to, ze jestem wysoki. Ogolnie wszystkie parametry techniczne/wyglad (troszeczke maly ale da sie przebolec) mi odpowiadaja. Uzywane byloby glownie w miescie oraz sporadycznie dalsze trasy tzn. 1-3 razy w roku moze gdzies dalej np. morze.
Czy uwazacie, ze jest to odpowiedni wybor? Za zakupem przemawia polskie pochodzenie, wszystko niby sprawdzone i jego prostota, niby nie ma sie co popsuc :naughty:
Bardzo prosze Was - expertow 8) - o pomoc. A moze macie jakies inne propozycje dla kogos takiego jak ja ? Nie ukrywam ze chetnie wydalbym mniej, nie mam jakichs wielkich wymagan i na czasie tez mi jakos niesamowicie nie zalezy.. Z gory bardzo dziekuje! :ok:
kokojumbo
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 08 2010
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Audi A4 B7
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Pickup
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991

09 Paź 2017, 20:52

kokojumbo napisał(a):(mini-terenowka)
chyba mini SUV :wink: Ogólnie SX4 jest w porządku autem. Troszkę słabo wykonane wnętrze ale skośnookie nigdy do tego nie przykładali większej wagi. Wyposażone też są słabo. Silnik jest ok nic mu nie można zarzucić. Auto do miasta jak najbardziej się nadaje, zima mu nie straszna z napędem na 4. W swojej klasie na 10 dałbym mu 7. Co do samego ogłoszenia, ciężko oceniać po zdjęciach czarne auta. Ogólnie auto od handlarza więc musi świecić i przyciągać oko. Ja zauważyłem że na pewno przód był robiony bo są pewne niedociągnięcia blacharskie. Tył też wydaje się że coś miał ale nie potwierdzam bo tak jak mówiłem na ciemnych słabo widać. Handlarzy raczej bym się wystrzegał bo większość aut to wałek.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

10 Paź 2017, 22:03

Ok, wiekie dzięki za podpowiedź , w takim razie się wstrzymam z zakupem, jeżeli z autem mogło coś się stać o czym Pan sprzedawaca nie zamierza informować :)

W sumie to marzy mi się tak naprawdę jakiś fajny czarny sedanik klasyczny, więc postanowiłem że na spokojnie poszukam sobie czegoś co naprawdę chcę :)

Pozdrawiam!
kokojumbo
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 08 2010
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Audi A4 B7
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Pickup
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991