Suzuki Vitara long - jak podnieść zawieszenie?

21 Sty 2009, 22:10

Witam.
Szukam porady jak podnieśc moja suzukę bo trochę mi haczy spodem w terenie. Nie jeżdzę wyczynowo tylko jestem myśliwym i jest to moja pierwsza terenówka. Wyczytałem w necie ze przód wystarczy obrócić kielich amorka a z tyłu dać jakieś gumy i amorki od poloneza trucka? Jak to zrobić?
Czy to da radę i czy tak można zrobić? Jak będzie sie zachowywała przy jeżdzie po normalnych drogach? Ewentualnie proszę o inne wskazówki.
Z góry dzię kuje za poradę. Pozdrawiam
Pozdrawiam Chudy
Chudy_79
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

21 Sty 2009, 22:31

dłuższe sprężyny (o 5cm), obrócić górne mocowanie przednich amorów, na tył założyć polonezowskie (monroe w stalowej osłonie) - chyba do trucka.
sprężyny chłopaki zakładają z mercedesa, samary... jak dokładnie się dowiem to dam znać.
w swojej vitarze miałem oryginalne sprężyny ale oddałem je do kowala w celu rozciągnięcia o 2 cale, czyli 5cm - zrobione porządnie bardzo fajnie pracuje. plus oczywiście modyfikacje z amorkami :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak ominąć przeszkodę na drodze
    Szybciej zapadający zmrok czy trudniejsze warunki atmosferyczne mogą opóźnić lub uniemożliwić wcześniejsze zauważenie przeszkody na drodze. Dodatkowo na jezdni może niespodziewanie pojawić się pieszy albo wybiec zwierzę. ...