Suzuki Vitara long - jak podnieść zawieszenie?

21 Sty 2009, 21:10

Witam.
Szukam porady jak podnieśc moja suzukę bo trochę mi haczy spodem w terenie. Nie jeżdzę wyczynowo tylko jestem myśliwym i jest to moja pierwsza terenówka. Wyczytałem w necie ze przód wystarczy obrócić kielich amorka a z tyłu dać jakieś gumy i amorki od poloneza trucka? Jak to zrobić?
Czy to da radę i czy tak można zrobić? Jak będzie sie zachowywała przy jeżdzie po normalnych drogach? Ewentualnie proszę o inne wskazówki.
Z góry dzię kuje za poradę. Pozdrawiam
Pozdrawiam Chudy
Chudy_79
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

21 Sty 2009, 21:31

dłuższe sprężyny (o 5cm), obrócić górne mocowanie przednich amorów, na tył założyć polonezowskie (monroe w stalowej osłonie) - chyba do trucka.
sprężyny chłopaki zakładają z mercedesa, samary... jak dokładnie się dowiem to dam znać.
w swojej vitarze miałem oryginalne sprężyny ale oddałem je do kowala w celu rozciągnięcia o 2 cale, czyli 5cm - zrobione porządnie bardzo fajnie pracuje. plus oczywiście modyfikacje z amorkami :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak zaplanować powrót z wakacji?
    Wracając z urlopu samochodem należy zadbać o odpowiedni odpoczynek, zaplanować postoje i utrzymywać prędkość zgodną z przepisami. Odpowiedni odpoczynek Kierowca powinien być wypoczęty i wyspany. Najlepiej podróż wcześniej ...