Suzuki Wagon R+ - check engine

17 Paź 2015, 14:32

witam mam problem z moim malutkim starym suzuki.kazdy mechanik mowil mi co innego ale problem wciaz zostal. gdy stoje w korkach i nagrzeje go dobrze choc wskazowka temperatury wciaz jest w polowie , to autko zaczyna sie trzasc i spadaja obroty i lekko sie dlawi i zaraz wlacza sie check engin , obroty spadaj do tego stopnia ze auto gasnie, ale mozna go spokojnie odpalac tylko ze najlepiej jest by on sie troszke ostudzil. i po tym moge kontynuowac jazde , jest to uciazliwe dla mnie , prosze o jakas wskazowke
eslowik3
Obserwowany

Prawo jazdy: 03 07 2014
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: suzuki wagon r plus
Silnik: 1.33
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

01 Sty 2016, 14:52

eslowik3 napisał(a):nagrzeje go dobrze choc wskazowka temperatury wciaz jest w polowie
Pierwsza sprawa to rozwiązanie problemu niedogrzanego silnika. proponuję sprawdzić czy termostat działa prawidłowo.
Jak silnik zacznie osiągać prawidłową temperaturę pracy, sprawdzić czy problem nadal występuje.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Burza, wiatr, deszcz i grad - trudne warunki drogowe
    Gwałtowne burze, porywisty wiatr oraz obfite opady deszczu czy gradu to warunki pogodowe, jakie mogą spotkać na drodze każdego kierowcę. Uważajmy na nie zwłaszcza w okresie wiosenno-letnim, kiedy pogoda bywa bardzo zmienna. ...