Swap w fiacie 125p.

15 Cze 2009, 16:10

Witam jaki proponujecie wsadzić silnik do fiata 125p żeby fiacior miał niezłego kopa ?
Piter69
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: POLSKA

15 Cze 2009, 19:02

ludze szukarka i jazda,poraz kolejny widze ten temat i przypomne raz jeszcze silnik z Opla Astry GSI 2.0
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Cze 2009, 19:57

no byl taki temat sam go nawet zaczołem ale zawiele się tam nie dowiedziałem dlatego wznowiłem temat chodzi mi o jeszcze jakieś propozycje
Piter69
Początkujący
Awatar użytkownika

16 Cze 2009, 09:52

Albo silniczek od Chryslera 300C Hemi 5.7 (340 KM) :lol: :lol:
NISMO FAN
dominik26
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łowicz \ Łódzkie

16 Cze 2009, 13:12

O takim silniku to ja raczej nie myślałem :lol: prędzej by się fiacior rozleciał . Myślałem o silniku 2.0 DOHC tylkie niewiem z jakiego samochodu myślałem że może z jakiegoś forda albo fiata.
Piter69
Początkujący
Awatar użytkownika

16 Cze 2009, 16:40

Ludzie wsadzali przeróżne silniki do fiata, są nawet projekty które wydawały sie wręcz niemożliwe. Ale cóż, troche kasy, wiedzy i chęci i da sie wszystko. Ale tak dla przeciętnego kowalskiego stosunkowo najprostszym i najtanszym rozwiązaniem jest silnik wlasnie 2.0 DOHC z fiata 132/Argenta. Kwestia jeszcze znalezienia takiego motoru. Ale jesli znajdziesz to dużych problemów z przekładką nie ma. 112KM w serii przy zasilaniu gaźnikowym i bodajrze 122 przy pełnym wtrysku. Z takim motorem PF śmiga już całkiem nieźle a w połączeniu z napędem RWD staje sie bardzo fajną maszyną do rajdowania, na imprezy i do zabawy. Można tak samo zabawić sie z fordowskim 2.0 ze sierki, z tym że dodatkowo trzeba chyba cos kombinować z misą i z czyms tam jeszcze, ale sprawa stosunkowo też nie jest trudna.
Pozdro!
Tuningowi diesli - NIE
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sprzedaż opon w 2019 roku
    Według Polskiego Związku Przemysłu Oponiarskiego, na podstawie danych Europejskiego Stowarzyszenia Producentów Opon i Gumy, w 2019 roku producenci i importerzy opon w Polsce odnotowali wzrost sprzedaży w segmencie ...

16 Cze 2009, 17:11

Dziękuje za konkretną odpowiedź o taką mi chodziło. :cool:
Piter69
Początkujący
Awatar użytkownika