Światła dzienne?

11 Sty 2016, 15:11

Witam mam takie pytanie do was xd chce sb załozyć swiatła led dzienne i postojowe niebieskie do samochodu marki skoda felicja 98r i chce wiedziec czy do takiego starszego samochudu moge zalozyc i czy policja nie bedzie miala nic do tego itp?
kamilcio2192
Obserwowany

Prawo jazdy: 19 12 1993
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Skoda felicja ;)
Silnik: 1.3
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

12 Sty 2016, 19:01

Jeśli kupisz, porządne z homologacją, a nie badziewie z bazaru, to nie będą mogli się przyczepić. Osobiście polecam Ci takie, które od razu spełniają funkcję przeciwmgielnych: lampyfog.pl
Miałbyś od razu dodatkowe podświetlenie zakrętów. Tylko to już musisz się u producenta dowiedzieć czy dla tak starego auta nie będzie to problem.
izydor
Początkujący

Miejscowość: Stolica

12 Sty 2016, 19:34

kamilcio2192 napisał(a): swiatła led dzienne i postojowe niebieskie

Wybij sobie niebieskie światła, jakiekolwiekk.. Masz PJ ?? Znasz przepisy ??
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Rok produkcji: 2011

12 Sty 2016, 22:09

czyli jak zaloze led zamiast orginalnej zarowki h4 to moge jezdzic jezeli ma homologacje. Chodzi mi o cos takiego

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

tylko nie zamiast przeciwmgłowych
kamilcio2192
Obserwowany

Prawo jazdy: 19 12 1993
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Skoda felicja ;)
Silnik: 1.3
Rok produkcji: 1998

13 Sty 2016, 12:23

Przecież piszę po polsku - nie rozumiesz ojczystego języka ??
Nie kombinuj..
Lampa nie ma homologacji na inne źródła światła.. Jak twoja felka opuszczała fabryke to jeszcze ledy jako kontrolki były w powijakach..
Kup sobie dodatkowe lampki jako dzienne( z homologacją), załóż w/g zasad, podepnij w/g zasad i dopiero będzie dobrze..
https://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awia ... y_dziennej
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

01 Maj 2016, 17:47

witam,kupilem audia a3 rocznik 2001,niestety posiada lampy przednie ledowe czy jakos tak ,w kazdym badz razie sa w nich zmontowane xenony,jak mozna wymienic na poprawne oswietlenie, zarowki H7 nie pasuja do tych lamp,co robic??czy musze kupowac inne lampy??prosze o porady,pozdrawiam Piotr
pitross
Nowicjusz

Auto: nie mam

01 Maj 2016, 18:26

Kolego, kupiłeś kota w worku..
A teraz jak trwoga to do boga..
Zrób fotkę tych lamp żeby było widać oznaczenia..
Jakie ledowe ?? Na pewno nie..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

01 Maj 2016, 19:00

hym,no obecnie jestem wi nnych czesiach swiata niz moje auto:)to moze poradzicie jakies lampy do przodu do modelau a3 5 drzwiaowe 2001 produkcja czarny kolor,nich strace i zainwestuje,ale bede mial moze spokoj ducha ,bo jeszcz kogos oslepie i przeze mnie wyladuje jeszcze ktos w rowie........
pitross
Nowicjusz

01 Maj 2016, 23:48

Jeszcze raz, powoli, z poszanowaniem języka polskiego. Czytanie Twoich postów jest męczące...
Co to znaczy, że pędowe, a są w nich xsenony? Jest to napisane bardzo chaotycznie, jednak wydaje mi się, że chodzi o popularny wśród kierowców VW/Audi mod na nowsze modele. Tutaj wklejam foto jak to widzę
Ledy pojawiły się dlatego, że żarniki ksenonowe są drogie, zatem bardziej opłaca się jeździć na DRL. Jeśli lampa jest homologowana to nie masz się czego obawiać :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

02 Maj 2016, 23:04

nie to nie sa takie jak na foto,sa takie jak w linku tylko maja pomaranczowy kierunkowskaz jednak zarowy to xenony,bo niechca mi przegladu zrobic, jakos sie udaje,ale chce miec normalne swiata(przepisowe),wiec moze macie jakies porady,czy do tych lamp znajde jakies zarowki co beda pasowac??i dzieki nim nie bede stwarzal zagrozenia na drogach ...i przepraszam za chaos w moich wypowiadzach juz taki czlek ze mnie :)
pitross
Nowicjusz