SWAP silnika Civic VI EJ

16 Kwi 2016, 15:19

Cześć, zastanawiam się nad swap silnika z D14Z2 na D15 vtec-e lub D16 vtec, wiecie może gdzie szukać dobrych silników sprawnych do Hondy Civic VI ?
Może zna ktoś z was dobry warsztat, mechanika bez uczniów który ogarnia Japończyki i potrafi zrobić swap silnika bez problemów, jeżeli znacie taką osobę, warsztat, mechanika ( oby bez uczniów ) to bardzo proszę o pomoc.
Mam do ogarnięcia Civic VI EJ9, trzeba zacząć od sinika, potem zawieszenie i blacha. Pewnie mnie to kosztować trochę będzie ale myślę że warto.
Poza tym chciałbym aby było bez komentarzy typu bierz się za serię B... ja nie chcę monstera z ogromną mocą, chcę w miarę dobry sinik, czasami lubię depnąć i myślę że 120 km mi spokojnie wystarczy. Chciałbym również aby samochód nie palił dużo dlatego zastanawia mnie opcja serii D vtec-e .

Za pomoc będę wdzięczny.
SanchezBoxer
Nowicjusz

Prawo jazdy: 24 01 1990
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Honda Civic VI EJ9
Silnik: D14Z2 1.4 iS 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

08 Cze 2016, 17:07

Jak chcesz tyle zmieniać to nie lepiej kupić już Hondę Civic ek4 z silnikiem 1.6 VTi VTEC B16A2 i wtedy ogarnąć całą resztę?
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    MINI by PUMA - Dynamiczny styl jazdy i sportowa moda
    Producent samochodów, firma MINI, oraz lifestylowa marka odzieżowa PUMA podpisały umowę partnerską zacieśniającą ich kilkuletnią współpracę. Umowa ta stanowi połączenie sił dwóch innowacyjnych marek-ikon, ...