Świece żarowe Stilo JTD nie świecąca kontrolka

29 Lis 2010, 20:15

Witam, na początek mam pytanie do innych posiadaczy Stilo JTD, mój jest z rocznika 2005 wersja 3d silnik 1.9 115KM, kupiłem go w kwietniu tego roku, od tego czasu ani razu nie zauważyłem żeby zaświeciła się kontrolka świec żarowych, ostatnio było nawet -7stC i też nic choc auto paliło zawsze po 1-2 krotnym obróceniu wału przez rozrusznik (trzeba zakręci przez ok. 0,5sek), zawsze tak pali niezależnie od temperatury. Pytanie więc przy jakich temperaturach u was świece podgrzewają i jak macie z tą kontrolką?? Może się spaliła ta kontrolka u mnie?? jak sprawdzic czy świece grzeją??
jou123
Nowicjusz

Miejscowość: Krosno

29 Lis 2010, 20:21

Nie mam stilo ale diesle na szynie czyli common rail nie potrzebują świec do odpalania do temperatury około -10 *C. nie wiem czy powyżej tej temp. w stilo się zapala czy nie ale peugeot świeci przez około 0,5 sekundy dopiero na dużych mrozach świeci dłużej. Niepaląca się lampka może świadczyć także o spaleniu świecy ale jw. nie jestem w stilo obeznany.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Corolla 1966 rok
    Toyota Corolla jest modelem przełomowym dla marki. Nie tylko dlatego, że do dziś sprzedano ich ponad 45 milionów na przestrzeni 12 generacji, ale też dlatego, że to ten model spowodował, że Toyota stała się masowym ...
    Ferrari Monza SP1 i SP2
    Ferrari słynie z niesamowitych aut z otwartym nadwoziem. Dziedzictwo marki w tej kwestii sięga bardzo daleko wstecz, a model Monza wprost do niego nawiązuje. To speedster, czyli auto, które nie zna kompromisów. ...