Świece żarowe Stilo JTD nie świecąca kontrolka

29 Lis 2010, 21:15

Witam, na początek mam pytanie do innych posiadaczy Stilo JTD, mój jest z rocznika 2005 wersja 3d silnik 1.9 115KM, kupiłem go w kwietniu tego roku, od tego czasu ani razu nie zauważyłem żeby zaświeciła się kontrolka świec żarowych, ostatnio było nawet -7stC i też nic choc auto paliło zawsze po 1-2 krotnym obróceniu wału przez rozrusznik (trzeba zakręci przez ok. 0,5sek), zawsze tak pali niezależnie od temperatury. Pytanie więc przy jakich temperaturach u was świece podgrzewają i jak macie z tą kontrolką?? Może się spaliła ta kontrolka u mnie?? jak sprawdzic czy świece grzeją??
jou123
Nowicjusz

Miejscowość: Krosno

29 Lis 2010, 21:21

Nie mam stilo ale diesle na szynie czyli common rail nie potrzebują świec do odpalania do temperatury około -10 *C. nie wiem czy powyżej tej temp. w stilo się zapala czy nie ale peugeot świeci przez około 0,5 sekundy dopiero na dużych mrozach świeci dłużej. Niepaląca się lampka może świadczyć także o spaleniu świecy ale jw. nie jestem w stilo obeznany.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zimowa Szkoła Bezpieczeństwa
    Jazda w zimowych warunkach wymaga od kierowcy większych umiejętności, a także odpowiedniego wyposażenia samochodu w opony, które zapewnią maksymalną możliwą przyczepność. Od kilku lat toczy się dyskusja, czy warto ...