Świeci się kontrolka ESP

10 Maj 2013, 19:52

Witam.Już piszę o co chodzi..otóż po wymianie przednich łożysk na nowe(do tego modelu itd..) zaczęła się świecić kontrolka ESP i jest to o tyle uciążliwe,że za każdym razem jak odpalam auto muszę naciskać przycisk od ESP,bo nie ma się jechać gdyż po dodaniu gazu samochód jakby ..hamuje. Czy ktoś miał z was podobny przypadek? Czujniki sprawdzałem niby wyglądają na sprawne od razu powiem,że nie mogę podłączyć kompa kabekiem,bo od jakiegoś czasu mam problem,bo po podłączeniu VCDS mogę wejść tylko o opcje silnika oraz mogę sprawdzić kilometry i nic poza tym...już pisałem wiele razy o tym nawet założyłem swój post,ale nikt nie był mi w stanie pomóc..już odłączałem wielokrotnie akumulator..itd..kabel jest sprawny na 100% bo podłączałem go do innego VW to normalnie działa..może ktoś mi podpowie...a jesli chodzi o to ESP to ktoś mi podpowiedział,że mogą być nieodpowiednie łożyska..mieszkam w UK i zanim kupiłem te łożyska dokładnie sprawdziełem i są one dokładnie do mojego modelu mam silnik AVQ 055047 a jest to Touran 1.9 Se TDI (74kw) z 2004roku..
Bardzo proszę o jakieś porady i pomysły zarówno dotyczące ESP jak i VCDS może ktoś miał coś podobnego...
huragan1971
Nowicjusz

14 Maj 2018, 09:58

huragan1971 napisał(a):Czujniki sprawdzałem niby wyglądają na sprawne od razu powiem,że nie mogę podłączyć kompa kabekiem,bo od jakiegoś czasu mam problem,bo po podłączeniu VCDS mogę wejść tylko o opcje silnika oraz mogę sprawdzić kilometry i nic poza tym...
jeżeli interfejs faktycznie masz sprawny tak jak napisałeś to być może gdzieś jest jakieś przebicie na kablach lub zwarcie. Zerknij pod kierownica masz sporo kabli jak zdejmiesz taką osłonę. Spróbuj nimi lekko ruszyć i zobacz czy nie wyświetli ci jakiś błędów być może coś tam się dzieje i błąd ESP jest z tym powiązany.

huragan1971 napisał(a):jesli chodzi o to ESP to ktoś mi podpowiedział,że mogą być nieodpowiednie łożyska..mieszkam w UK i zanim kupiłem te łożyska dokładnie sprawdziełem i są one dokładnie do mojego modelu mam silnik AVQ 055047 a jest to Touran 1.9 Se TDI (74kw) z 2004roku.
Skoro dobierałeś z katalogu to raczej tu powinno być ok.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Motoryzacyjne Słowo Roku 2019
    Elektromobilność, suwak, a może hybryda? Przedstawiciele branży automotive po raz pierwszy w Polsce wybrali "Motoryzacyjne Słowo Roku" w plebiscycie przygotowanym przez sieć ProfiAuto. Wyniki pokazują, że miniony rok zdominowała ...