Hej mam na imię Mateusz. Mam 17 lat i chodze o najzwyklejszegoego liceum. Od jakiegoś czasu bardzo interesuje mnie motoryzacja. Rzecz w tym że nie wiem od czego zacząć. Chciałbym w przyszłości umieć naprawić swój samochód czy wymieniać części itp. Jednak kompletnie nie wiem jak zdobywać tą wiedzę i od czego zacząć. Licze na waszą pomoc ☺
Na początek warto np. sezonowo zaczepić się gdzieś do pracy w jakimś warsztacie żeby poznać pewne podstawy, później jakieś kursy. Dużo poradników ciekawych jest też dostępnych w internecie ale tu trzeba zwracać uwagę na takie które są polecane i pokazują jak coś naprawić zgodnie ze sztuką.
W sumie interesując się motoryzacją mogłeś wybrać technikum samochodowe w którym już pewnych rzeczy byś się nauczył.
Czytać fora, oglądać filmiki, kupić jakieś książki i czytać, pytać dużo, samemu sprawdzać ryzykować i miec chęci. Ogólnie są kwalifikacje zawodowe na mechaników, można iść i zrobic. Ja sam z tego forum i książek nauczyłem się wiele no i oczywiście samemu grzebać i pytać.
Hyundai ix35 – samochód stworzony z myślą o Europejczykach Hyundai zaprezentował pierwsze zdjęcie nowego modelu ix35, jeszcze przed światową premierą na targach motoryzacyjnych w Genewie. Po trzech latach od premiery, pierwszy model ix35, zastąpi nowa, bardziej wydajna i zaawansowana ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.