Świeżak za kółkiem :)

22 Sie 2017, 20:23

Witam serdecznie nie wiem czy w dobrym dziale zakładam temat ale do rzeczy. Mam 23 lata i prawko zdobyłem jakieś trzy miesiące temu. Bardzo lubię jeździć autem, a ostatnio natrafiła mi się okazji na prace gdzie akurat potrzebują osoby z prawem jazdy jako kierowca auta dostawczego i tak się zastanawiam czy z moim powiedzmy świeżym doświadczeniem kierowcy mogę podjąć taką prace ponieważ słyszałem że osoba która ma prawko musi czekać min. 8 miesięcy od otrzymania prawa jazdy by móc pracować jako np. kurier w zawodzie kierowcy i dodatkowo jakieś kursy przechodzić? proszę o jakieś odpowiedzi z góry dziękuje :)
szymel989
Obserwowany

Prawo jazdy: 11 08 1994
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: Audi 80 B3
Silnik: 1.9
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 1991

22 Sie 2017, 20:29

szymel989 napisał(a):słyszałem że osoba która ma prawko musi czekać min. 8 miesięcy od otrzymania prawa jazdy by móc pracować jako np. kurier w zawodzie kierowcy i dodatkowo jakieś kursy przechodzić?
ściema. Ogólnie jak czujesz się na siłach że podołasz jazdą busem to dlaczego nie???? Jeździłeś już kiedyś takim dostawczakiem???? W ogóle masz jakieś doświadczenie w jezdzie do dopiero L prowadziłeś pierwszy raz???
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

22 Sie 2017, 20:40

doświadczenie coś tam mam dostawczakiem nie raz jeździłem, a osobówką praktycznie codziennie :)
szymel989
Obserwowany

Prawo jazdy: 11 08 1994
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: Audi 80 B3
Silnik: 1.9
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 1991

22 Sie 2017, 20:55

To jak masz doświadczenie i czujesz się na siłach to startuj ale szczerze Ci powiem że bez znajomości to masz znikome szanse jakoś świerzak na drodze :/
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bez mandatu za brak dokumentów
    Nowela ustawy o Ruchu Drogowym którą podpisał dzisiaj prezydent Andrzej Duda pozwala na jazdę bez dokumentów dowodu rejestracyjnego i ubezpieczenia OC w formie papierowej. Zmiany wchodzą w życie z dniem 1 ...