Świeżo odebrane prawko, czas na pierwsze auto!

13 Gru 2016, 14:47

Okej, dzięki, będę patrzeć na te modele.

Teraz przeglądając otomoto wpadło mi jeszcze w oko takie autko:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Pomijając fakt, że z komisu, brzmi ciekawie, czy nie?
elbroth
Nowicjusz

Auto: brak

13 Gru 2016, 14:57

Corolla E12 nie ten budżet,jak już to E11 poliftowa.

Zerknij:
[link do oferty na Olx wygasł] - tylko ten przebieg..
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - co prawda średnio udany model ale 1właściciel to na plus.
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

14 Gru 2016, 10:58

Okej, dziękiz a te wszystkie propozycje :)

A co byście mi polecili jeśli chciałbym kupic małe, miejskie autko z możliwie jak najmniejszym spalaniem i jak największą bezawaryjnością tak cenowo w okolicach 4, max 5 tysięcy?
elbroth
Nowicjusz

14 Gru 2016, 11:34

Za 5k można szukać Yarisa z początku produkcji.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

14 Gru 2016, 16:55

Spośród wszystkich ofert strasznie ciężko wybrać coś, co by mi w pełni spasowało.

A jeśli bym zwiększył budżet do 10 000 zł na sam samochód? Czego powinienem szukać? Wiem, że kombinuję i zmieniam ciągle zdanie, ale chcę kupić auto raz i mieć spokój..
elbroth
Nowicjusz

15 Gru 2016, 19:18

Rolki z postu Barola i autora wiszą już dość długo, więc niekoniecznie warto.

Ja bym Ci radził ruszyć w końcu tyłek sprzed monitora oglądać auta, bo jak na razie pojawiają się ładnie wozy, a Ty wybrzydzasz, nie wiedząc tak naprawdę czego chcesz. Wyprawy w teren są zawsze bardzo pouczające, także zachęcam :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Instalacje gazowe II generacji
    Ten typ instalacji gazowej, podobnie jak wcześniejszy, wykorzystuje zmienne warunki podciśnieniowe, pozwala już jednak na regulację składu mieszanki. Instalacja ta przeznaczona jest dla starszej generacji silników, ...

15 Gru 2016, 19:20

Nie da się kupić raz auta i mieć spokój. W każdym coś nie będzie pasowało, bo nie ma auta idealnego. Budżet też mały, więc weź coś w ładnym stanie i jeździj. Za rok-dwa sobie zmienisz. Też wybrzydzałem, kupiłem Golfa trójkę na chwilę, a przejeździłem 4 lata bo jednak auto dobrze się sprawowało.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

22 Gru 2016, 14:19

Cześć ponownie ;)

Byłem w terenie i nakreśliło mi to mniej więcej jakie auto bym chciał kupić - tanie, proste, mało awaryjne i ekonomiczne. To co jest koniecznością to wspomaganie kierownicy, bardzo pożądany jest centralny zamek, no i tyle. Z fajnych udogodnień byłyby jeszcze elektryczne szyby i klima, ale bez tego się obejdzie na razie.

Modele jakie wpadły mi w oko to corsy c, punto ii po lifcie, fabie i astry. Na pewno nie chcę nic większego niż astra, także wszystkie kombiki odpadają. Silnik pokroju 1.2 - 1.4 wydaje mi się wystarczający.

Budżet to 5000 max dla benzyniaka, 6000 dla auta z gazem, ale wiadomo, im mniej, tym lepiej ;) Mile widziane w ofertach prywatnych są też długie opłaty, żebym nie musiał płacić OC już teraz.

Jeśli ktoś by znalazł coś ciekawego po co warto się przejechać zobaczyć w okolicy Katowic/Siemianowic (+- 25 km), to byłbym wdzięczny za wiadomość :)
elbroth
Nowicjusz

22 Gru 2016, 15:18

Co myślicie o tym?

Generalnie brakuje mu tylko klimy do moich wymagań, aczkolwiek cena wydaje się być nieco wysoka..
elbroth
Nowicjusz

22 Gru 2016, 17:19

Było coś z prawym przodem
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

22 Gru 2016, 22:09

Co prawda większe gabarytowo ale nauczysz się odrazu jeżdzić czymś większym no i auto wmiarę pewne.
http://daewooforum.pl/temat80397.html
Barol
Awatar użytkownika

22 Gru 2016, 22:23

No całkiem całkiem to wygląda, fajnie technicznie i cenowo, ale martwią mnie dwie rzeczy - 330 tys. przebiegu, czy taki silnik pociągnie jeszcze trochę? Jeszcze ten wykwit rdzy - czy trzeba się tym przejmować, coś z tym zrobić, czy można temat zignorować?
elbroth
Nowicjusz

22 Gru 2016, 22:28

To są stare, proste silniki, nie ma się co zepsuć. Nawet jeśli już padnie, w co oczywiście wątpię to za 5 stówek kupisz drugi.
Zależy jak z bliska wygląda ten "wykwit". Lepiej wziąć papier, zetrzeć, zamalować podkładem, później sprayem i masz spokój wiedząc, że nie rozwija się dalej. 30 zł to wyniesie :mrgreen:
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

22 Gru 2016, 22:34

Te silniki spokojnie kręcą po 500-600tysięcy bez remontu.
Maska to element wymienny więc jeśli nie ma dziur to bym olał temat i na wiosnę/lato szukał ewentualnie maski.
Barol
Awatar użytkownika

22 Gru 2016, 22:52

Okej, zainteresuję się tym autkiem, bo wygląda całkiem przyjemnie.

Jeśli ktoś by widział podobne ciekawe autka to z góry dziękuję ;)
elbroth
Nowicjusz