Świeżo odebrane prawko, czas na pierwsze auto!

13 Gru 2016, 15:47

Okej, dzięki, będę patrzeć na te modele.

Teraz przeglądając otomoto wpadło mi jeszcze w oko takie autko:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Pomijając fakt, że z komisu, brzmi ciekawie, czy nie?
elbroth
Nowicjusz

Auto: brak

13 Gru 2016, 15:57

Corolla E12 nie ten budżet,jak już to E11 poliftowa.

Zerknij:
[link do oferty na Olx wygasł] - tylko ten przebieg..
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - co prawda średnio udany model ale 1właściciel to na plus.
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

14 Gru 2016, 11:58

Okej, dziękiz a te wszystkie propozycje :)

A co byście mi polecili jeśli chciałbym kupic małe, miejskie autko z możliwie jak najmniejszym spalaniem i jak największą bezawaryjnością tak cenowo w okolicach 4, max 5 tysięcy?
elbroth
Nowicjusz

14 Gru 2016, 12:34

Za 5k można szukać Yarisa z początku produkcji.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

14 Gru 2016, 17:55

Spośród wszystkich ofert strasznie ciężko wybrać coś, co by mi w pełni spasowało.

A jeśli bym zwiększył budżet do 10 000 zł na sam samochód? Czego powinienem szukać? Wiem, że kombinuję i zmieniam ciągle zdanie, ale chcę kupić auto raz i mieć spokój..
elbroth
Nowicjusz

15 Gru 2016, 20:18

Rolki z postu Barola i autora wiszą już dość długo, więc niekoniecznie warto.

Ja bym Ci radził ruszyć w końcu tyłek sprzed monitora oglądać auta, bo jak na razie pojawiają się ładnie wozy, a Ty wybrzydzasz, nie wiedząc tak naprawdę czego chcesz. Wyprawy w teren są zawsze bardzo pouczające, także zachęcam :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

15 Gru 2016, 20:20

Nie da się kupić raz auta i mieć spokój. W każdym coś nie będzie pasowało, bo nie ma auta idealnego. Budżet też mały, więc weź coś w ładnym stanie i jeździj. Za rok-dwa sobie zmienisz. Też wybrzydzałem, kupiłem Golfa trójkę na chwilę, a przejeździłem 4 lata bo jednak auto dobrze się sprawowało.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

22 Gru 2016, 15:19

Cześć ponownie ;)

Byłem w terenie i nakreśliło mi to mniej więcej jakie auto bym chciał kupić - tanie, proste, mało awaryjne i ekonomiczne. To co jest koniecznością to wspomaganie kierownicy, bardzo pożądany jest centralny zamek, no i tyle. Z fajnych udogodnień byłyby jeszcze elektryczne szyby i klima, ale bez tego się obejdzie na razie.

Modele jakie wpadły mi w oko to corsy c, punto ii po lifcie, fabie i astry. Na pewno nie chcę nic większego niż astra, także wszystkie kombiki odpadają. Silnik pokroju 1.2 - 1.4 wydaje mi się wystarczający.

Budżet to 5000 max dla benzyniaka, 6000 dla auta z gazem, ale wiadomo, im mniej, tym lepiej ;) Mile widziane w ofertach prywatnych są też długie opłaty, żebym nie musiał płacić OC już teraz.

Jeśli ktoś by znalazł coś ciekawego po co warto się przejechać zobaczyć w okolicy Katowic/Siemianowic (+- 25 km), to byłbym wdzięczny za wiadomość :)
elbroth
Nowicjusz

22 Gru 2016, 16:18

Co myślicie o tym?

Generalnie brakuje mu tylko klimy do moich wymagań, aczkolwiek cena wydaje się być nieco wysoka..
elbroth
Nowicjusz

22 Gru 2016, 18:19

Było coś z prawym przodem
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

22 Gru 2016, 23:09

Co prawda większe gabarytowo ale nauczysz się odrazu jeżdzić czymś większym no i auto wmiarę pewne.
http://daewooforum.pl/temat80397.html
Barol
Awatar użytkownika

22 Gru 2016, 23:23

No całkiem całkiem to wygląda, fajnie technicznie i cenowo, ale martwią mnie dwie rzeczy - 330 tys. przebiegu, czy taki silnik pociągnie jeszcze trochę? Jeszcze ten wykwit rdzy - czy trzeba się tym przejmować, coś z tym zrobić, czy można temat zignorować?
elbroth
Nowicjusz

22 Gru 2016, 23:28

To są stare, proste silniki, nie ma się co zepsuć. Nawet jeśli już padnie, w co oczywiście wątpię to za 5 stówek kupisz drugi.
Zależy jak z bliska wygląda ten "wykwit". Lepiej wziąć papier, zetrzeć, zamalować podkładem, później sprayem i masz spokój wiedząc, że nie rozwija się dalej. 30 zł to wyniesie :mrgreen:
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

22 Gru 2016, 23:34

Te silniki spokojnie kręcą po 500-600tysięcy bez remontu.
Maska to element wymienny więc jeśli nie ma dziur to bym olał temat i na wiosnę/lato szukał ewentualnie maski.
Barol
Awatar użytkownika

22 Gru 2016, 23:52

Okej, zainteresuję się tym autkiem, bo wygląda całkiem przyjemnie.

Jeśli ktoś by widział podobne ciekawe autka to z góry dziękuję ;)
elbroth
Nowicjusz