Świeży kierowca

02 Maj 2010, 13:13

Witam 22 kwietnia zdałem prawo jazdy kat B <mam 20lat> 1.84 wzrostu .. i małą kwotę bo max to 2200zł i cichłbym zainwestować to w jakieś przechodzone małe autko ... tylko nie orientuje się za bardzo na co zwracać uwagę przy kupnie.. <korozja itp ogólne widoczne usterki to wiem.. lecz potrzebuje auto które nie będzie się psuło.. tzn nie stanie mi na drodze... chce nim jeszcze trochę pojeździć <5lat> <autko tanie w eksploatacji> 4/5 osobowe nie kombi... jakieś małe np fiat uno czy fiat cc .. coś w tym stylu tylko że wole popytać się fachowców :) proszę o rade i może wy macie jakieś auta które będą spełniały moje wymagania... aaa silnik max 1.4 .Proszę o odpowiedź i propozycje aut za którymi mam się oglądać
ilford
Nowicjusz

Miejscowość: Gliwice

02 Maj 2010, 14:38

Stałem przed tym samym wyborem 6 lat temu i ja postawiłem na Vw Polo 86C Coupe z motorem NZ (1,3 na pełnym wtrysku). Miałem 3 lata i sprzedawałem nie bez żalu. Auto tylko raz mnie zawiodło - dokładnie tego samego dnia pękła guma trzymająca końcowy tłumik oraz pękł pasek alternatora. Poza tym nigdy nic się nie stało, auto było całkowicie bezawaryjne.
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Gdynia
Auto: Nie mam

02 Maj 2010, 14:58

Rozumiem Cie każdy z nowych kierowców musi stanąć przed takim wyborem, jeśli chodzi o mnie polecał bym może coś takiego, co ty na to ?;
1; [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2; [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ogólnie mówiąc w tym przedziale cenowym celował bym właśnie w Deawoo :)
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Skoda Octavia RS
Skrzynia biegów: Manualna

02 Maj 2010, 16:09

Do 2200zł nie kupi dobrego Lanosa,bądzmy szczerzy,jak już to Nexia.Moje propozycje to własnie Nexia,Polo jak napisał pawelMX6 Fiat CC 900 i Fiat Uno 1.0 Fire.

tutaj masz przykładowe linki:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

02 Maj 2010, 16:42

@UP przepraszam pomyliły mi się pułapy cenowe :(

Tak jak kolega Nexie
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Skoda Octavia RS
Skrzynia biegów: Manualna

02 Maj 2010, 22:43

ilford napisał(a):i małą kwotę bo max to 2200zł
ilford napisał(a):potrzebuje auto które nie będzie się psuło
ilford napisał(a):chce nim jeszcze trochę pojeździć <5lat>

Kup sobie dobrej klasy rower... .
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Smartfon jak cegła
    Co zrobić, żeby nie nudzić się podczas długiej podróży samochodem? Ten problem dotyczy szczególnie rodziców z małymi dziećmi, które źle znoszą długie godziny spędzone bez ruchu w aucie. Wielu kierowców ...
    Mille Miglia 2017 - najpiękniejszy rajd na świecie
    Po 4 dniach i tysiącu mil kierowcy startujący w Mille Miglia dotarli do Brescii! Najpiękniejszy rajd na świecie dobiegł końca. Prawie pół tysiąca zabytkowych aut wyścigowych, co najmniej drugie tyle samochodów ...

03 Maj 2010, 07:12

Nie no spokojnie nie przesadzajmy,za 2000zł idzie już coś znaleść,choćby Fiat CC,Ford Fiesta czy tak jak wyżej jeszcze napisałem Polo,Nexia czy Uno.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

04 Maj 2010, 10:06

Dishman napisał(a):
ilford napisał(a):i małą kwotę bo max to 2200zł
ilford napisał(a):potrzebuje auto które nie będzie się psuło
ilford napisał(a):chce nim jeszcze trochę pojeździć <5lat>

Kup sobie dobrej klasy rower... .

Bardzo śmieszne widzę że humorek nie dopisuje.. proponuje zaparzyć meliske..

Wracając do tematu.. zastanawiam się nad fiatem cc a fiatem uno.. tylko jeden mi mówi ze fiat cc 700 taka słaba że nie da się tym jeździć a drugi że spokojnie wystarczy i jak wsiądą 4 osoby to jest spoko a co najważniejsze nie psuje się.. tak żeby staną na drodze
ilford
Nowicjusz

Miejscowość: Gliwice

04 Maj 2010, 11:39

Ja bym brał CC 900 ale nie powiem dlaczego bo zaraz znawcy sie odezwą.Albo Fiat Uno 1.0 45KM Fire,w 2osoby jak jedziesz to całkiem dobrze sie nim śmiga i jak na 45KM naprawde daje rade,także polecam.
Barol
Awatar użytkownika