Syczenie przerywane od Radia

25 Gru 2016, 03:55

Witam
Mam nietypowy problem i szukam kogos kto musiał sie z tym zmierzyć.
Mam Peugeota 308 cc.
Mianowicie rano gdy przekrecam kluczyk do pozycji kontrolek slychac przerywane syczenie gdzies z przodu od prawej strony kokpitu ciezko zlokalizowac dokladnie.
Po odpaleniu dalej slychac natomiast przy nacisniecu pedału gazu syczenie przerywane znika a przy hamowaniu syczenie przyspiesza. Co najciekawsze z tego wszystkiego i najbardziej zastanawiajace gdy mam auto odpalone na radiu FM syczenia nie ma wgl a tylko przy przełaczeniu na plyte CD syczenie sie pojawia. Znika po przejechaniu paru km z reguły 5-10 km.
Z poczatku myślalem ze to cos z hamulcem skoro przyspiesza syczenie przerywane przy hamowaniu aczkowiek jak sie okazało ze przy przelaczeniu na CD to sie pojawia to juz zastanawiam sie czy to nie glosnik..
Jak sobie z tym poradzic?
nikiniki90
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 04 2011
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Peugeot 308 cc

28 Gru 2016, 13:59

nikiniki90 napisał(a):Mianowicie rano gdy przekrecam kluczyk do pozycji kontrolek slychac przerywane syczenie gdzies z przodu od prawej strony kokpitu ciezko zlokalizowac dokladnie
Jeżeli z prawej strony kokpitu to sprawdź głośnik który w nim jest zamontowany lub jego podłączenie. Możesz też go odłączyć i sprawdzić czy problem występuje.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Gruntownie zmodernizowana Skoda Octavia
    Udoskonalona Škoda Octavia opuszcza już centralne zakłady marki w Mlada Boleslav. Dzięki przeprojektowanej przedniej i tylnej części nadwozia oraz najnowocześniejszym rozwiązaniom z zakresu asystentów prowadzenia, ...