Syczenie z okolic sprężarki

11 Gru 2013, 19:04

Witam,
spod auta wycieka jakis zielony płyn, nie wyglada mi to na chłodniczy mimo ze taki sam zielony mam zalany w chłodnicy, ale ze zbiornika wyrownawczego nic nie pociągło, jest full tak jak był. Wyglada na nieszczelna klimatyzacje, zastanawia mnie to ze cos syczy z okolicy sprezarki badz to z pompy ukladu wspomagania. Podobnie na zapłonie jak i na zgaszonym. Klimatyzacja chłodzi jak dotąd bez zastrzezen. Czym to wróży ?
Ponizej filmik:

http://w464.wrzuta.pl/film/8HaqnUJk3tg/mov_0039

Ile na tym moge jezdzic? Nie cce oddawac samochodu byle komu a obecnie jestem w warszawie i nie znam tutaj dobrego mechanika a nie "chybił-trafił".
DewREW
Nowicjusz

Auto: Kia Rio
Silnik: 1.3
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

09 Lut 2014, 11:01

masz nieszczelna klime . proste
kamilos011
Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska
Prawo jazdy: 10 07 2010
Auto: Bmw E38
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2001

13 Lut 2014, 14:54

Witamy,
przedstawiony przez Pana problem najpewniej wskazuje na nieszczelność w układzie klimatyzacji. W celu zdiagnozowania nieszczelności czy to kompresora czy przewodów łączących należy udać się na weryfikację do serwisu.
AutoConrad
Aktywny

Miejscowość: Warszawa
Auto: różne marki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nissan Micra K14 - nowy model już w produkcji
    Kilka dni temu uruchomiono produkcję zupełnie nowego Nissana Micra i pierwsze egzemplarze już opuściły linię montażową. Końcowe kontrole potwierdziły najwyższą jakość wykończenia pojazdów. Dostawy do dealerów ...
    Wymiana opon na zimowe. To trzeba wiedzieć.
    Kiedy wielkimi krokami nadchodzi zima, każdy kierowca powinien wdrożyć odpowiednie czynności przygotowujące do tej szczególnej i dosyć wymagającej pory roku. Jednym z elementów, które zobowiązany jest ...