Szarpanie - Peugeot 306

13 Sie 2009, 10:55

Witam!
Już od dłuższego czasu mam taki problem z moim Peugeocikiem :) JEst to model 306 2.0 HDI. Może to nie tyle nieumożliwiające jazdę co bardziej wkurzające. Mianowicie gdy jade na biegu ale hamuje silnikiem i wcisne dośc szybko pedał gazu to samochód tak szarpnie. To samo dzieje się gdy szybko zdejmę nogę z gazu. To jest takie szarpnięcie jakbym niemalże redukował bieg.
I tu pojawia się moje pytanie: Co może być przyczyną? Rozmawiałem z kilkoma "znawcami" i usłyszałem różne pomysły. Niektórzy mówili, że to przeguby, inni końcówki drążków a ostatnio pojawiła się poduszka silnika.

Proszę o pomoc :)
cichinho
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Straszewo
  • 13 Sie 2009, 21:35

Najprosciej by bylo jechac na kanal czy podnosnik i sprawdzic poduszki,koncowki i cale zawieszenie czy nie ma gdzies luzow,jesli jest wszystko ok moze trzeba bedzie szukac przyczyny w dawkowaniu paliwa,pozdrawiam
    pozdrawiam,
    Rafalmoto
    Rafalmoto
    Nowicjusz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Łasin/Irlandia
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi przedstawia krzesło R18 Ultra Chair
      Na targach Design Miami/, Audi przedstawia krzesło R18 Ultra Chair, zaprojektowane przez Clemensa Weisshaara i Reeda Krama, przedstawicieli nowego pokolenia projektantów. Prototyp skonstruowano we współpracy ...