Szarpanie podczas jazdy

18 Cze 2012, 13:31

Poratujcie,

Pozwoliłem przykleić tekst gdyż dzieje się identycznie to samo. Odpowiedz padła żeby poszukać na forum i był nawet link ale chyba juz tematu nie ma.

Problem z samochodem polega na szarpaniu. Przeważnie gdy silnik nagrzeje sie to zaczyna szarpać, takie przerywanie jakby paliwa albo pradu nie dostawał. Czasami przejade 200 km i nic się nie dzieje, a czasami po przejechaniu 5 km zaczyna się szarpanie. Sprawdziłem przewody które jakiś czas temu też były wymieniane i wszystko jest w porządku. Podłączany pod komputer i nie znalazł błędów.
Zanim zaczne rozgrzebywac dalej pytanko gdzie znajduje się filtr paliwa żeby go sprawdzić? W baku?

Może ktoś miał podobny problem? Auto idealnie pali i idealnie jeździ jak nie szarpie.
Silnib benzyna 1,8 2002 rok
była moja mała bestia - Freelander 2002 1.8 petrol
teraz jest Ford S-MAX Titanium
kaskaderr
Początkujący

Miejscowość: Śląskie
Auto: Ford eS-MAks
Silnik: 2.0 145KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

21 Cze 2012, 19:16

witaj,
filtr paliwa jest przy pompie w zbiorniku paliwa, ale
sprawdziłbym jeszcze raz kable świece i cewki - nie tylko na biegu jałowym :!:
jedno z "badań" bez światła :)
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG

02 Lip 2012, 20:16

i po kłopocie....problem był ze świecą na 1 garnku. Jednak to nie iskra co powinna być. Wymieniony komplet i wszystko śmiga.
Niby sprawdzane i wyglądały na "jeszcze" do użytku.
była moja mała bestia - Freelander 2002 1.8 petrol
teraz jest Ford S-MAX Titanium
kaskaderr
Początkujący

Miejscowość: Śląskie
Auto: Ford eS-MAks
Silnik: 2.0 145KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Van
Rok produkcji: 2009
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...