Szarpanie skrzynią automatyczną mercedes W 124 3oo D

12 Lis 2009, 09:20

witam wszystkich od roku jestem włąścicielem MB w124 3ood automat 88r.p. kombi. i jak do tej pory nie było problemu, niestety od jakiegoś miesiąca pojawił się problem chyba ze skrzynią. w momencie kiedy odpalam auto i wrzucam ''D'' wyczuwalne jest szarpanie poczym po około 15-20 sekundach przestaje szarpac i można jechac. Taka sytuacja ma miejsce tylko jak auto jest zimne nigdy nie mam tego problemu jak przejadę kila czy nawet kilkadziesiąt kilometrów i wyłącze i włączę ponownie samochód.
Ponadto od jakiegoś czasu zauważyłem że podczas gdy cofam i przełączę z ''R'' na ''N'' to auto cofa jeszcze przez ok 1-1,5 m. POMÓŻCIE PANOWIE:)
mateusz25
Nowicjusz

Miejscowość: opole
  • 12 Lis 2009, 12:51

a kiedy był przeprowadzany ostatnio serwis skrzynki? wymiana oleju w skrzynce? dobrze byłoby sprawdzić poziom oleju, kolor, przejrzystość i powąchać czy nie śmierdzi spalenizną.
    karlone
    Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mazda MX-5 - samochód do driftu
      Ciekawie prezentuje się również Mazda MX-5, szczególnie jej druga generacja o oznaczeniu NB. To niewielki, tylnonapędowy kabriolet, którego największymi zaletami są niska masa i rozsądne ceny. Auto kupimy ...