Szarpie na 4 biegu i dusi się Maluch 126P

01 Wrz 2012, 23:18

Witam :). Mam problem z moim maluszkiem a mianowicie,dziś zrobiłem kapitalny przegląd silnika oraz jego osprzętu,wymienione części to :(Filtr powietrza,filtr paliwa,świece zapłonowe,przewody wysokiego napięcia,oraz oleje w silniku i skrzyni,oraz został wyczyszczony gaźnik ). I mój problem polega na tym gdy wkręcam go na 4 biegu na wyższe obroty czasem potrafi szarpnąć kilka razy a nawet się przydusić,zrobiłem już wszystko to co mogłem i dalej problem nie ustępuje,proszę was o dobrą rade w tej sprawie.Pozdrawiam. :)
SobolRWK
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Skierniewice Rawka
Prawo jazdy: 13 11 1995
Auto: Fiat 126p elx

02 Wrz 2012, 07:18

Najeździlem się w życiu maluszkiem,poza problemami z aparatem zapłonowym to w gruncie rzeczy przy normalnej obsłudze nie sprawiały mi przykrych niespodzianek,przyglądnij się aparatowi zapłonowemu.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

02 Wrz 2012, 16:43

Ok sprawdzę to,z góry dzięki za odpowiedź :)
SobolRWK
Nowicjusz
Awatar użytkownika

02 Wrz 2012, 20:03

Układ zapłonowy jutro sobie sprawdzę,a co do masy i klem to są okej,masa jest wyczyszczona a klemy są nowe bo stare się rozpadły "hehe".
SobolRWK
Nowicjusz
Awatar użytkownika

02 Wrz 2012, 21:32

Zobaczymy bo tam bodajże powinny być takie przerwy 0,5 (0,45 - 0,5),jutro sie będę grzebał przy nim :)
SobolRWK
Nowicjusz
Awatar użytkownika

03 Wrz 2012, 22:03

Witam :),już zdiagnozowałem przyczynę szarpania i duszenia się mojego maluszka,przyczyną okazały się złe przerwy na świecach i tyle,teraz już jest wszystko okej i można sobie spokojnie jeździć :) :). Dzięki za pomoc i pozdrawiam :)).
SobolRWK
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Największy rozpraszacz kierowcy? Jazda na zderzaku
    Co najbardziej rozprasza kierowców podczas jazdy? Brytyjscy kierowcy twierdzą, że jest to widoczny we wstecznym lusterku samochód, który jedzie zbyt blisko nich. Jazda na zderzaku to problem również ...