Szarpie na 4 biegu i dusi się Maluch 126P

02 Wrz 2012, 00:18

Witam :). Mam problem z moim maluszkiem a mianowicie,dziś zrobiłem kapitalny przegląd silnika oraz jego osprzętu,wymienione części to :(Filtr powietrza,filtr paliwa,świece zapłonowe,przewody wysokiego napięcia,oraz oleje w silniku i skrzyni,oraz został wyczyszczony gaźnik ). I mój problem polega na tym gdy wkręcam go na 4 biegu na wyższe obroty czasem potrafi szarpnąć kilka razy a nawet się przydusić,zrobiłem już wszystko to co mogłem i dalej problem nie ustępuje,proszę was o dobrą rade w tej sprawie.Pozdrawiam. :)
SobolRWK
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Skierniewice Rawka
Prawo jazdy: 13 11 1995
Auto: Fiat 126p elx

02 Wrz 2012, 08:18

Najeździlem się w życiu maluszkiem,poza problemami z aparatem zapłonowym to w gruncie rzeczy przy normalnej obsłudze nie sprawiały mi przykrych niespodzianek,przyglądnij się aparatowi zapłonowemu.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

02 Wrz 2012, 17:43

Ok sprawdzę to,z góry dzięki za odpowiedź :)
SobolRWK
Nowicjusz
Awatar użytkownika

02 Wrz 2012, 21:03

Układ zapłonowy jutro sobie sprawdzę,a co do masy i klem to są okej,masa jest wyczyszczona a klemy są nowe bo stare się rozpadły "hehe".
SobolRWK
Nowicjusz
Awatar użytkownika

02 Wrz 2012, 22:32

Zobaczymy bo tam bodajże powinny być takie przerwy 0,5 (0,45 - 0,5),jutro sie będę grzebał przy nim :)
SobolRWK
Nowicjusz
Awatar użytkownika

03 Wrz 2012, 23:03

Witam :),już zdiagnozowałem przyczynę szarpania i duszenia się mojego maluszka,przyczyną okazały się złe przerwy na świecach i tyle,teraz już jest wszystko okej i można sobie spokojnie jeździć :) :). Dzięki za pomoc i pozdrawiam :)).
SobolRWK
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Lexus GS - samochód do driftu
    Większy brat Lexusa IS to kolejna warta rozważenia propozycja do driftu. Tylnonapędowe auto jest produkowane od 1993 roku, a pierwsza i druga generacja modelu również występowały z silnikiem 2JZ. W ofercie była dostępna ...