Szczotki rozrusznika?

25 Mar 2011, 15:57

Witam mam pewien problem, podejrzewam że to wieszające się/zużyte szczotki rozrusznika. Sprawa wygląda tak:
gdy próbuje odpalić samochód zapalają się wszystkie kontrolki normalnie tak jak powinno być słychać tylko "cyknięcie" po przekręceniu kluczyka... po uderzeniu w rozrusznik odpala normalnie, by po jakimś czasie znowu się zawiesić :roll: ostatnio wymieniałem sprzegło w swoim aucie ale to nie jest raczej tego wina. Pytanie bowiem mam inne:
-zna ktoś może wymiary szczotek do rozrusznika lub numer rozrusznika do Eclipse 2g 97r 4g63. Lub chociaż stronę gdzie można to sprawdzić? Nie mogę nigdzie znaleźć a narazie rozrusznika nie będę odkręcał...
shorty1988
Początkujący

Miejscowość: Rawicz
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: BMW e46 320td 150KM 2002r

25 Mar 2011, 16:33

Powiem szczerze, że zalatuje mi to nie domagającym akumulatorem albo instalacją proponuję sprawdzić wszystkie połączenia, klemy, masę itp. ewentualnie oczyścić.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bum i nagłe rozerwanie opony!
    Nagłe rozerwanie opony zdarza się rzadko, ale jest bardzo niebezpieczne. Co może być powodem? Z reguły mamy do czynienia z długotrwałymi zaniedbaniami – przede wszystkim jazdą na niedopompowanych oponach i brakiem regularnej ...