Szelest, wibracje i samochód gaśnie

14 Paź 2015, 14:30

Dziś trzykrotnie przytrafiło mi się coś dziwnego. Przy niewielkiej prędkości (15-30km) usłyszałem jakby szelest, szum, szurnięcie, samochód zadrżał i silnik zgasł. Odpaliłem raz jeszcze i po przejechaniu (toczeniu się w zasadzie) 10-15 metrów znów to sam i tak trzykrotnie. Za czwartym razem wszystko wróciło do normy. Co to mogło być?
A4 B5 1.8T z '99
Robinson
Obserwowany

Auto: Audi A4

24 Paź 2015, 13:18

Ten silnik znajduje się na liście najlepszych jednostek benzynowych w historii motoryzacji,niestety absolutne nie nadaje się do gazu.Kiedy wymieniałeś filtr paliwa?!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

24 Paź 2015, 13:49

Problem się powtórzył. Tym razem objaw już nie ustąpił. Okazało się, że przyczyną jest sprężarka klimy. Obecnie gdy załączę klimę, a samochód jest na niskich obrotach, to silnik gaśnie. Słychać pisk. Na wyższych obrotach podczas jazdy silnik nie gaśnie, ale wyraźnie jest słabszy.
Robinson
Obserwowany

Auto: Audi A4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Wyposażenie i BMW ConnectedDrive w BMW ActiveHybrid 3
    Wysokiej jakości wyposażenie standardowe, z dwustrefową automatyczną klimatyzacją działającą także przy wyłączonym silniku oraz opcjonalnym systemem nawigacyjnym Professional. Liczne, ekskluzywne systemy wspomagania kierowcy ...