Szpachla

10 Cze 2008, 12:36

Witam. Jade dziś bejrzeć auto, oczywiście używane. Jest to auto 2 letnie (Mazda 6) Ale otrzymałem info od sprzedającego, że cały był lakierowany... Jakim najprostszym sposobem moge sprawdzić blache na obecność szpachli. A jeśli ktoś wie to i przy okazji gdzie w Warszawie. Z góry dziękuje i czekam na odpowiedź.
sebapolek
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

10 Cze 2008, 18:17

Popukaj ręką z każdej strony, szpachla inaczej brzmi, a jak nie to weź znawce, mechanika porządnego, który się zna na blacharstwie
Jest ryzyko, jest zabawa...
Smakoszek
Aktywny

Miejscowość: WPN

10 Cze 2008, 19:07

To,czy autko było malowane,szpachlowane pomoże ci rozpoznać miernik grubości lakieru.
Poczytaj w necie na ten temat.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

11 Cze 2008, 09:03

A tak kolego, miernik też, chyba najważiejszy w tej sprawie, ja byłem z mechanikiem i sprawdzał lakier, właściciel się upierał że nigdy nie był stukany a z tego co wiadomo od mechanika, klapa z tyłu była wymieniana i przednia maska. Oszustów jest dużo
Jest ryzyko, jest zabawa...
Smakoszek
Aktywny

Miejscowość: WPN
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Części motocyklowe - oryginalne i zamienniki kup online
    Każdy motocyklista zdaje sobie sprawę z tego, jak ważna jest sprawność techniczna jego jednośladu. Od tego zależy bezpieczeństwo na drodze, a także przyjemność z jazdy. Podobnie jak samochody oraz inne urządzenia mechaniczne, ...
    Prawidłowe ułożenie dłoni na kierownicy
    Aż 30% polskich kierowców przyznaje, że w czasie jazdy trzyma kierownicę tylko jedną ręką – wynika z ankiety zorganizowanej we współpracy Szkoły Jazdy Renault i serwisu Motoryzacja w portalu Interia.pl(1572 ...