REKLAMA
Poszukuję coupe/cabrio (twardy dach, hard top), wymagania:
--twardy, otwierany dach to konieczność
-musi się wyróżniać na drodze - szpan i te sprawy
-cena do 80 000.00 PLN - będzie w leasingu, może być trochę drożej jeżeli warto do czegoś dopłacić ale bez przesady - np. 140k PLN to za dużo moim zdaniem
-nie chce odwiedzać mechanika - przy obecnym samochodzie mam już tego serdecznie dość
-w sumie jestem słabym kierowcą - np. mam problemy z parkowaniem więc czujniki parkowania z przodu i z tyłu obowiązkowe
- zdecydowanie wolę diesla, benzyna potrafi mi zgasnąć
- roczniki około 2013 - nie chce żeby się psuł ale jako, że się nie znam na samochodach możecie mnie przekonać do innych roczników jeżeli warto dopłacić lub zaoszczędzić
- jedna bardzo ważna rzecz która dla Was będzie pierdołą - DŁUGOŚĆ TYŁU SAMOCHODU - ODLEGŁOŚĆ OD TYLNEJ SZYBY DO KOŃCA SAMOCHODU - JAK NAJMNIEJSZA!!
Uzasadnienie: COupe/Cabrio z twardym dachem jako, że chowają duży/długi dach do bagażnika mają niestety tendencje do długiego tyłu/kufra/bagażnika co może wyglądać bardzo brzydko - taki sztucznie wydłużony tył - trzeba więc bardzo uważać bo zamiast ładnego zgrabnego, sportowego samochodu można nabyć długi autobus -> tego koniecznie chce uniknąć - idealny tył ma moja Tigra TwinTop ale to dlatego, że jest dwuosobowa. Niestety 4-osobowe CC mają długi tył a ja chce żeby był on jak najkrótszy.... Hope you will understand
- rozważałem:
-- Peugot 308 CC
-- Volkswagen Eos
-- Renault Megane CC
-- BMW 320d Cabrio
-- BMW 420/428i - za drogi moim zdaniem
-- coś amerykańskiego czego nie znam?
Jakieś tam linki, które zdobyły jakąś moją uwagę:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]