Szukam auta do 40 tys.

16 Sie 2014, 13:09

2.0 Duratec też jest okej ale tam gaz tylko warunkowo podejdzie.
Dobry jest też prosty diesel 1.8 125KM ale prawie wszystko z floty więc ciężko o zadbany egzemplarz.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

17 Sie 2014, 09:49

Koniu napisał(a):2.0 Duratec też jest okej ale tam gaz tylko warunkowo podejdzie.
Dobry jest też prosty diesel 1.8 125KM ale prawie wszystko z floty więc ciężko o zadbany egzemplarz.

Dzięki, spojrze też w tym temacie.

Zastanawiam się też jak wygląda sprawa silników benzynowych w Audi? Ogólnie A3 najbardziej podoba mi się wizualnie, natomiast na większość silników diesla wszędzie wszyscy biadolą... jak to jest z benzyną?
juniorpl81
Nowicjusz

Auto: Nie mam

17 Sie 2014, 09:54

VAG teraz nie ma zbyt udanych benzyniaków. FSI, TSI, TFSI wszystko ze spora nutką ryzyka. Nie mówiąc juz o 2.0TDI. Wszystko nastawione na sprzedaż nówek z salonu. Używki raczej dla wielbicieli marki.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

17 Sie 2014, 10:05

noisy napisał(a):VAG teraz nie ma zbyt udanych benzyniaków. FSI, TSI, TFSI wszystko ze spora nutką ryzyka. Nie mówiąc juz o 2.0TDI. Wszystko nastawione na sprzedaż nówek z salonu. Używki raczej dla wielbicieli marki.

Czyli w sumie wielkiego wyboru nie ma, czytałem że jakimś wyborem z A3 jest 1.9TDI i w zasadzie tyle... i bądź tu mądry i pisz wiersze :cry: To jak benzyniaki też słabo to chyba trzeba będzie się do innej marki przekonać równie mocno.
juniorpl81
Nowicjusz

17 Sie 2014, 12:51

Właśnie jak A3 to 1.9 TDI.. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

18 Sie 2014, 05:48

Koniu napisał(a):Właśnie jak A3 to 1.9 TDI..

Dobrze wiedzieć że jest coś sensownego na co warto patrzeć z Audi. Dzieki wszystkim za pomoc :)
juniorpl81
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hybrydy dominują na rynku aut na prąd
    Polski rynek zelektryfikowanych samochodów zupełnie nie przypomina już tego sprzed kilku lat. W tym roku wybór hybryd i samochodów elektrycznych obejmuje ponad 130 modeli z wszystkich segmentów. ...
    Volkswagen e-up! w pełni elektryczny samochód seryjny
    Volkswagen przedstawił swój pierwszy, w pełni elektryczny samochód seryjny: nowego e-up!. To prawie bezgłośne, czteroosobowe auto robi wrażenie zasięgiem 150 kilometrów i doskonałą funkcjonalnością. Nowy ...