REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
dzida napisał(a):jeśli chodzi o BMW to silnik 1,6 ma problemy ze zmiennymi fazami rozrządu, a 2,0 z rozciągającym się łańcuchem, który jest ciężko wymienić bez wyciągania silnika
Do 40tys. masz fajnego Civica VIII 1,8 benzyna lub Mazdę 3
noisy napisał(a):Auta benzynowe powyżej 2.0 należy zasilać LPG w naszym kochanym kraju paliwko drogie ewentualnie pozostaje ON lub małolitrażowe. Lexus jest bardzo dobrą opcją jednak trzeba sprawdzić czy wybrany model nie ma wtrysku bezpośredniego bo wtedy nie zagazujesz.
mike1735 napisał(a):Poszperałem trochę i potwierdziło się - wtrysk bezpośredni. Zwykły ( z tego co zrozumiałem ) miały GS300 i 430.
Na pewno niższe niż aut z porównywalnymi silnikamijuniorpl81 napisał(a):I szkoda, bo kierunke Lexusa bardzo ciekawy - fajne auta z dobrym wyposażeniem, tylko pewnie koszty benzyny i utrzymania byłyby niezbyt ciekawe
juniorpl81 napisał(a):To z BMW też widzę nie jest kolorowo..
dzida napisał(a):za to silniki 6cio cylindrowe przed liftem są jak najbardziej ok
mike1735 napisał(a):Na pewno niższe niż aut z porównywalnymi silnikami Wbrew pozorom silniki Lexa są dość oszczędne, a części - mimo że kosztowne - nie są zbyt często potrzebne
Koniu napisał(a):A coś z Forda? Na przykład Mundek Mk4 2.5T
juniorpl81 napisał(a):Zarówno diesle i benzyna ? I kiedy rocznikowo zliftowali?
dzida napisał(a):bardziej miałem na myśli benzyniaki ale diesle też są ok. Auta po lifcie mają inne tylne światła (całe czerwone z LEDami); rocznikowo był w 2008r chyba
noisy napisał(a):Co do Lexusa to taki V8 4,3 zapewne spali podobne ilości LPG jak 2.5T.
Silniki Lexa sa bardzo udanymi konstrukcjami 300 i 430 godne uwagi bardziej niz uturbione jednostki.
Po prostu silnik wolnossący większej pojemności inaczej jedzie rozwija moc płynnie, a dzięki pojemności w każdym zakresie obrotów jest dobrze.
noisy napisał(a):Tez dobrze za ten pieniądz kupisz przyzwoitego Mundka z dieslem 2.0 163KM i do tego powershift. Sa to udane silniki konstrukcji PSA.
Niestety DPF do tego, ale w przypadku benzynowych nie obejdzie się bez LPG chyba, ze jesteś bogatym człowiekiem