Szukam auta z płaskim bagażnikiem

05 Gru 2012, 15:32

mam sporo wymagań jak na niski budżet ale może coś się dla mnie znajdzie..

priorytety:
- bagażnik który pomieści ramy aluminiowe o wymiarach 125 x 100 cm (złączone 4 szt) + tej samej wielkości pokrowiec z płytami poligraficznymi
- osobowe z silnikiem do 1.2 (gaz lub benzyna)
- kombi z silnikiem do 1.4 (gaz)
- z przeznaczeniem do w miarę bezawaryjnego użytkowania przez rok czasu ;) potem wymienię na lepsze
- budżet niestety tylko do 5000 zł
- musi się dobrze prezentować bo sprzedaję drogie rzeczy.. jakoś to musi się trzymać kupy :roll: (ostatnia pozycja priorytetów)

przemyślenia:
- dostawczych nie rozważałam bo chyba są zajechane (ale może jestem w błędzie)?
- bagażnik może ale nie musi być duży.. koniecznie jednak musi posiadać płaskie zejście tak abym mogła te ciężkie ramy wysuwać (wyciąganie ich z corsy to dramat!)
- mogę je wozić przy złożonych tylnich siedzeniach

mocno rozważam opla astrę na gaz w roczniku nie niższym jak 99. jeździłam kiedyś renault laguną kombi i była komfortowa ale duża. astra jest węższa ale cały czas długa. ostatnio wpadłam na pomysł, że te ramy mogą przecież stać pionowo jakoś zabezpieczone (jak na przykład w oplu agila) ale na to auto nie mam teraz kasy a auto potrzebne na już.
mooncircle
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2008
Auto: Nie mam

05 Gru 2012, 16:16

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - rzadkość na naszych drogach.
Linki oczywiście tylko przykładowe.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

05 Gru 2012, 16:34

peugeot 306 dobrze się prezentuje. dlaczego taki tani? ile wynoszą opłaty rejestracji w PL?
mooncircle
Nowicjusz

05 Gru 2012, 16:43

Jak pisałem linki przykładowe ale co do 306 to moim zdaniem cena odpowiednia jest. Opłaty będą wynosić około 1500zł.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

05 Gru 2012, 20:11

mam dwa pytania: co lepsze w kombi astra czy peugeot 306? gdzie lepiej zamontować gaz w silniku 1.4 czy 1.6 (w peugeocie)?
mooncircle
Nowicjusz

05 Gru 2012, 20:40

Chcesz kupić Astrę II (wnioskuję typ z tego że rocznik nie niższy jak '99), zarejestrowaną z gazem do 5000 zł? To życzę powodzenia...
arti123
Początkujący

Miejscowość: Lca
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Luksusowa terenówka w eleganckim wydaniu - Lexus LX 570 S
    Australijski oddział Lexusa wprowadza na rynek model LX 570 S w nowej wersji. Flagowy SUV japońskiej marki zyskał odświeżony wygląd i nowe obręcze kół. Pod maską luksusowej terenówki nadal pracuje potężna wolnossąca ...

05 Gru 2012, 21:06

Też mi sie tak wydaje że chodzi o IIgeneracje,to odrazu moge powiedzieć jak przedmówca życze powodzenia.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

05 Gru 2012, 22:28

Przecież może kupić Astrę Classic i taką spokojnie za 5tys. zł dostanie.
Może Renault Kangoo?
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2000

05 Gru 2012, 23:10

panowie, patrząc na liczbę generacji astry http://www.samochody.mojeauto.pl/opel/katalog/generacje/opel_astra.html zapewniam Was, że nie jest to dla mnie do ogarnięcia - dlatego zgłosiłam się po poradę. zamiast kibicować może napiszcie arti123, TFSI - jakie auto Waszym zdaniem byłoby dla mnie odpowiednie? priorytety wypisałam co nie oznacza, że wszystkie muszą zaistnieć równocześnie (albo rocznik nie może być starszy, cena wyższa o 1000 zł, itd.) jestem świadoma, że za te pieniądze rewelacji nie będzie ale liczyłam na takie sugestie, które sami byście rozważali mając taki budżet i priorytety jak moje.

Jasiek90 renault jest świetne - takie połączenie auta do pracy i rodzinnego na zakupy.. ale boję się takich typowych dostawczaków po firmach. może niepotrzebnie? bagażnik ma idealny. co będzie lepsze 1.2 benzyna czy 1.6 gaz? (patrząc pod kątem wytrzymałości silnika a nie zrywności na autostradzie) :) i powiedz mi jakie roczniki wchodzą w grę za 5 tysi tak aby pojeździło mi to do roku czasu?
mooncircle
Nowicjusz

05 Gru 2012, 23:37

Z końca lat 90tych lub rocznik 00 powinieneś bez problemu wyrwać, zdecydowanie 1.6 mniej się męczy choć kumpel ze studiów ma takie 1.2 po rodzicach, parę razy tym jechałem i jeśli się nie wyprzedza to starcza a nam w 4 chłopa + bagaże 6 litrów w trasie spalił.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2000

06 Gru 2012, 08:02

Wiadomo za 5000zł dużego pola popisu nie ma ale może Renault Scenic? Za tą kase dostaniesz rocznik 96/97,ogólnie auto bardzo pojemne.
TFSI
Stały forumowicz

08 Gru 2012, 18:58

scenic jest pojemny ale za 5 tys to niezłe G można kupić. moja ciotka ma scenica za 10 tys i wiele w nim było robione.. kangoo są fajne ale mój tata skutecznie mnie zniechęca. sam miał pół życia lagunę i uważa, że kangoo to woły robocze. na razie cały czas astra kombi chociaż zaczęłam rozważać corsę lub clio przy opcji składania tylnich siedzeń i zrobienie tak, żeby sprzęt łatwo się wyciągało jednym ruchem. uwielbiam kupować auto :? wcześniej miałam 126p i matiza, nie wspominam ich dobrze.
mooncircle
Nowicjusz

08 Gru 2012, 21:53

Czy ja wiem,za 5000zł kupisz Scenia do drobnych poprawek.
Barol
Awatar użytkownika

09 Gru 2012, 16:07

A nie myślałaś może nad vanem?
TFSI
Stały forumowicz

09 Gru 2012, 16:16

mooncircle skąd jesteś?To może coś znajde.
Barol
Awatar użytkownika