Szukam autoa do max 15tys.

23 Sie 2009, 21:12

Witam
Mam Fiata SC 2003rok przebieg 43tys. auto z salonu PL wszystko działa nie psuje się trochę jednak małe. Chcę wydać na 'nowe' do max 15tysi. Szukam punto II FL lub II, Fiestę mk6, Polo najchetniej 6n2 lubjakieś inne ale raczej z tych nie za dużych ale 5 drzwiowe. Może macie jakieś inne propozycje najstarsze jakie bym chciał to 2001 nie starsze. nie chce kupować skarbonki. Interesuje mnie każdy silnik raczej benzynowy ostatecznie diesel gaz odpada.
Dzięki
harvard
Nowicjusz

Miejscowość: lubelskie

23 Sie 2009, 22:31

golfa IV byś nie chciał? z 99r. w bdb stanie silnik 1.6 benzyna , najbogatsza wersja.
andrewb25

23 Sie 2009, 23:49

andrewb25 napisał(a):golfa IV byś nie chciał? z 99r. w bdb stanie silnik 1.6 benzyna , najbogatsza wersja.

Kolega chce coś małego a Ty mu z Golfem IV... proszę... :)

Punto II to dobry wybór, silnik 1.2 16v spokojnie wystarcza. Zawieszenie się nie psuje a części jest ho ho i nie drogo :) Fiesta... hmmm, nie wypowiem się bo nie jeździłem. A Polo dość fajna opcja, zwłaszcza 1.4 TDI się dobrze sprawuje!

Powiedz tylko, czy 15 000 to kwota na samo auto czy razem z opłaceniem i wstępnymi wymianami płynów, filtrów, rozrządu etc.? Bo lepiej te 2tys. przeznaczyć na małe wymiany w 'nowym' nabytku :)
Nie ma to jak Alfa... tym bardziej jak stoi w warsztacie ponad miesiąc... :)
GrzesiuŻar
Nowicjusz

Miejscowość: Tychy

24 Sie 2009, 07:16

Kwota na auto a na wymiane płynów itp mogę wydać powiedzmy więcej. Że ceny części do puntolota są niedrogi to wiem, Mam fiata SC 1,1 który sprawuje sięwyśmienicie. Mało naprawdę mało spala na trasie! Ale brak drzwi jakoś doskwiera. Gdyby nie dziecko tego auta z tym silnikiem i rocznikiem, nie sprzedałbym. Może to dziwne ale sprawuje siędobrze, ale te drzwi. A punto fajne tylko najgorsze jest to że nei wime jak sprawdzić zy licznik cofany i czy bity.
harvard
Nowicjusz

Miejscowość: lubelskie

24 Sie 2009, 07:59

GrzesiuŻar napisał(a):
andrewb25 napisał(a):golfa IV byś nie chciał? z 99r. w bdb stanie silnik 1.6 benzyna , najbogatsza wersja.

Kolega chce coś małego a Ty mu z Golfem IV... proszę... :)

a co duże auto? dla mnie nie jest duże.
andrewb25

26 Sie 2009, 07:00

trzymaj prfimere , ale tylko krajowa , a nie jakis sprowadzany szrot bity bądz podtapiany... i niemozliwy do sprawdzenia
Ostatnio edytowany przez egon, 27 Sie 2009, 01:05, edytowano w sumie 1 raz
egon