Szukam Diesla do 20 000zł

18 Gru 2014, 21:30

Ogólnie to przeglądam gazetkę motoryzacyjną . Znalazłem tą A3 i zaplusowała swoją w miarę małą nie awaryjnością. ale przedewszystkim chyba zapytałem o nią bo zainteresował mnie jej design który wzią w tym przypadku górę nad przestrennością :)
O BMW też myślałem, przedwszystkim na modelami poliftowymi E36 z silknikami 2.0 oraz 3.0, ale koszt eksploatacji jednak mnie do mnie nie przemawia czego nie mogę powiedzieć o Sonacie która mnie coraz bardziej do siebie przekonuje :)
Zastanawiam się też nad Skodą, dokladnie Oktawia i Superb. Mogła by to być w razie W, moja alternatywa za Sonatę?
Ironiczny
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2010
Auto: Volvo
Silnik: 2,0 136 KM
Paliwo: Diesel

18 Gru 2014, 21:49

W Octavii II, którą zapewne bierzesz pod uwagę nie ma silników godnych polecenia, bo 1,9TDI bardzo ciężko znaleźc w dobrym stanie w tej cenie, a 2,0TDI jest awaryjne jak w A3.
Superb podobnie z 1,9TDI, a 2,5TDI jest lipny tak samo jak 2,0TDI. W dodatku w tej skodzie masz delikatny aluminiowy zawias prosto z Passata B5 i parę niedoróbek, spowodowanych oszczędnościami.
Jedyny plus, że te auta każdy mechanik Ci naprawi ale też nieźle zarobi dlatego wolałbym SOnatę, bo jest równie spora co Superb, większa niż Octavia i ma lepsze silniki
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

18 Gru 2014, 22:09

Chyba myślisz o BMW e46 a nie e36. Pewnie literówka :wink:
Zobacz jeszcze na Magentis
Z innych to Saab 9-3, Vectra, Laguna II FL, Croma, Citroen C5,
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

18 Gru 2014, 22:21

Koniu napisał(a):Koniu

Tak walnąłem się :) Na temat Saab 9-3, Vectra, Laguna II FL, Citroen C5, już się wypowiadałem i nie przekonują mnie za bardzo do siebie :)

W takim razie większość swoich mozliwości chyba wykorzystałem. Chciałbym się jeszcze dowiedzieć czy jesteście mi w stanie coś polecić z pod szyldu Volvo. Czy jest to marka w której można inwestować w jaki kolwiek model, przykładowo S40II? I czy w przypadku nie zdecydowania się na budżetową Sonatę, Audi A4b6 by była dobrą opcją w której mógł bym strawić to że jednak trzeba zapłacić za markę
Dzięki wsystkim za dzisiejszą pomoc :) Odezwę się jutro około 16, pozdrawiam.
Ironiczny
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2010
Auto: Volvo
Silnik: 2,0 136 KM
Paliwo: Diesel

18 Gru 2014, 22:28

Ironiczny napisał(a):Audi A4b6 by była dobrą opcją w której mógł bym strawić to że jednak trzeba zapłacić za markę

ja osobiście nie kupiłbym, bo to dobre auto dla ludzi, którzy nie znają się na samochodach... ciężko znaleźć ładną sztukę, praktycznie wszystkie mają cofnięte liczniki, mają słabe zawieszenie i wcale nie takie tanie naprawy. Jakbym szukał auta ze znaczkiem to brałbym BMW e46, bo lepiej jeździ i wcale nie jest droższe w serwisie. Niestety też dużo niepewnych aut.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

19 Gru 2014, 09:58

Volvo najlepiej z 2.4D 5 garów w rzędzie. W większości sa z automatem Asin. Ewentualnie małe V50 gdzie masz diesla od PSA 2.0. Bardzo fajny silnik i auto ogólnie OK ala Focus.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004