Szukam GPSu do śledzenia samochodu

15 Gru 2008, 16:06

Witam
Nie wiem czy to właściwy dział ... ale trudno, mam nadzieje ze nadaje się na mój ciekawy problem.
A teraz do meritum.

Chciałbym zamontować w samochodzie urządzenie (GPS), które pozwoli mi wyśledzić ten samochód w dowolnej chwili przy pomocy tel. kom., komputera bądź innego urządzenia. Nie wiem jak takie urządzenie może się nazywać, wiem natomiast że działa na zasadzie zamontowanego w samochodzie nadajnika GPS.
Schemat wygląda tak: w samochodzie jest nadajnik GPS (najlepiej podłączony pod akumulator żeby działał cały czas), przekazuje on sygnał do mojej komórki z GPSem bądź komputera podłączonego do internetu. To wszystko pozwala wyśledzić samochód w każdej chwili.

Zależy mi na czymś tanim, bez abonamentu bo nie chcę zagonić się w koszty. Fajnie jakby działo z moją komórką - Samsung i780. Słyszałem ze są nawet takie tanie urządzenia ale bez konkretów :( .Ostatnio miałem nieudaną (na szczęście) próbę włamania do samochodu i teraz chcę go trochę zabezpieczyć na wypadek sprytniejszego złodzieja.

Liczę na Waszą pomoc.
kojot80
Nowicjusz

Miejscowość: wawa

16 Gru 2008, 14:37

http://www.polphone.pl/u/category.php?id=10022 z tym ,że dodatkowo do lokalizatora trzeba wykupic serwer dzieki, ktoremu jest mozliwosc sledzenia pojazdu
bykuu
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: z nienacka

13 Sie 2013, 20:20

Bardzo dobrze sprawdza się lokalizator pojazdów firmy PetSoft. Można pobrać aplikację na smarthona by móc śledzić auto w każdej chwili. Serwer działa bez zarzutu.
nani
Obserwowany

Auto: peugeot

11 Lis 2013, 20:43

PetSoft problemy z wydajnością na Androidzie 4.3.1
Ktoś miał podobnie. Nie wiem, czy to winna mojego urządzenia czy ewentualnego braku programowania natywnego.
Naviroader
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 03 1986
Auto: A3

18 Lis 2013, 11:13

u nas w firmie też są podłączone nadajniki i szef siedzi w biurze przed komputerem i tylko sprawdza gdzie, kto itd :p Nie powiem wam dokładnie jaki to system, ale wiem że na fakturce wyszły to groszowe sprawy, więc czasem warto w swoim prywatnym samochodzie zainstalować, za to mamy pewność że znajdziemy złodziei :p
Anka88
Nowicjusz

Auto: Nissan

23 Lip 2015, 23:15

U nas bardzo dobrze sprawdzają sie Alfatracki: http://www.alfatronik.com.pl/alfatrack-mini-lokalizator-gps-alfatrack-200-platforma-p-894.html w każdym z ośmiu samochodów jest jeden i po dłuzszym czasie zauważylismy że koszty zuzycia paliwa znacząco zmalały, kierowcy wiedzą że jeżdzą z lokalizatorami wiec pewnie dlatego.
piter60
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 03 1994
Przebieg/rok: 11tys. km
Auto: Audi A4
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1990
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Top 10 najpopularniejszych hybryd plug-in
    Najwięcej samochodów z napędem PHEV w pierwszej połowie tego roku zarejestrowała marka BMW. Dokładnie 300 samochodów stanowi 23% wszystkich PHEV zarejestrowanych w tym okresie. Na drugim miejscu znalazła się ...
    Jak poruszać się po kierownicy?
    Prawidłowe ułożenie rąk na kierownicy ma zasadniczy wpływ na bezpieczeństwo jazdy, ponieważ właśnie dzięki niej kierowca ma kontrolę nad układem kierowniczym i zawieszeniem. Tylko prawidłowe trzymanie koła kierownicy umożliwia ...

29 Sie 2015, 23:00

Hej piter, też jeżdżę z lokalizatorem alfatrack, ale z S-300, ale widze ze parametry są podobne, lokalizator przydaje sie nieraz w czasie jazdy ale jest tez pewnym zabezpieczeniem w przypadku kradzieży auta.
kondzio890
Obserwowany

Prawo jazdy: 16 01 2002
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Audi

26 Wrz 2017, 21:55

Z własnego doświadczenia mogę polecić firmę Transmobil, która w zakresie śledzenia GPS ma bardzo rozbudowaną ofertę. Nie tylko kontrolują lokalizację samochodu, ale także na przykład zużycie paliwa. Wszystko jak na razie odbywa się w prawidłowy sposób, od kilku miesięcy nie spotkał mnie żaden kłopot.
kamil6565
Nowicjusz

Auto: Renault megane

04 Paź 2018, 10:36

Ja proponuję Ci zainwestować w sprawdzony sprzęt. Najlepszy (a mam spore porównanie) jest sprzęt firmy TRANSMOBIL. Tylko firma ta współpracuje wyłącznie z firmami, a nie osobami prywatnymi, więc jeśli chcesz taki lokalizator wykorzystać do celów prywatnych, raczej się nie uda.
Jacus64
Nowicjusz

18 Paź 2018, 12:45

Ja korzystam i polecam monitoring ikol. Tani abonament, bardzo dobry jakościowo sprzęt, duży wybór usług dodatkowych i najlepsze jest to, że można sobie skonfigurować system pod swoje potrzeby. Bardzo spoko opcja.
Maciek77
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Toyota Corolla